Acasă Local Dolj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Anchetaţi pentru şpagă
O treime dintre agenţii de circulaţie din Constanţa au fost ridicaţi ieri-dimineaţă de jandarmi, în cadrul unei anchete de amploare a Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA). Poliţiştii sunt acuzaţi de luare de mită, abuz în serviciu şi trafic de influenţă, după ce au fost monitorizaţi mai multă vreme de ofiţerii Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă. Ieri, procurorii au emis ordonanţe de începere a urmăririi penale împotriva a 39 de agenţi de la Poliţia Rutieră Constanţa, dar şi a patru civili, care se pare că intermediau favorizarea unor contravenienţi de către poliţişti, pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie.
În acest dosar au fost efectuate tot ieri 50 de percheziţii, la locuinţele celor 39 de agenţi şi ale altor persoane, dar şi la sediul Serviciului de Poliţie Rutieră Constanţa. Dosarul include şi interceptarea mai multor convorbiri telefonice ale poliţiştilor, din care, potrivit NewsIn, reiese că mai multe cazuri de suspendare a unor permise de conducere au fost „rezolvate“ altfel decât legal.
Pentru a nu bloca activitatea Serviciului de Poliţie Rutieră, conducerea instituţiei a decis să întrerupă concediul de odihnă a mai mulor agenţi.
Adrian DINU

Cinci candidaţi pentru şefia IPJ Gorj
Postul de inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj este disputat de cinci comisari-şefi. Dintre dosarele depuse la Direcţia Resurse Umane, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, trei aparţin unor candidaţi care ocupă funcţii de conducere în IPJ Gorj. Aceştia sunt: Ion Voinescu, adjunctul şefului IPJ, care asigură şi interimatul la şefia Poliţiei Gorj, Viorel Salvador Caragea, de asemenea, adjunct al şefului IPJ, şi Mihai Birău, şeful Poliţiei Municipale Târgu Jiu. În cursă a intrat şi Constantin Copaci, fostul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie Gorj. Alt candidat la şefia IPJ Gorj este Valentin Lazăr, şef al Biroului Cercetări Penale, din cadrul Poliţiei Municipiului Drobeta Turnu Severin. De precizat că scaunul de inspector-şef al IPJ Gorj a rămas liber, după ce comisarul-şef Constantin Nicolescu a fost numit la conducerea IPJ Dolj.
Eugen MĂRUŢĂ

Exit mobile version