Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Zilele Întâmplării
Sâmbătă şi duminică, în Piaţa „Mihai Viteazul“ şi pe strada A.I. Cuza, în organizarea Asociaţiei „I.S. Drăgulescu“, va avea loc a III-a ediţie a evenimentului „Zilele Întâmplării“. Proiectul are ca scop promovarea tinerilor actori craioveni proveniţi din Departamentul de Artă Teatrală al Facultăţii de Litere, Universitatea din Craiova. Spectacolul va implica 15 actori, care timp de două zile vor încânta locuitorii Craiovei prin exerciţii şi teme bazate pe principii folosite în spectacolele de pantomimă şi improvizaţie.

Club de lectură la Biblioteca din Filiaşi
Biblioteca din Filiaşi lansează micuţilor dornici de citit o invitaţie la lectură pe perioada vacanţei de vară.
Cei care au descoperit taina literelor sunt invitaţi în „Clubul de lectură“, o „activitate dedicată elevilor claselor I-VIII. Cei din clasele I-IV sunt invitaţi să participe la concursul „Paşaportul de lectură“, care se va desfăşura pe toată perioada vacanţei de vară. Copiii care vor împrumuta cărţi în perioada 15 iunie – 15 septembrie vor completa un formular intitulat „Paşaport de lectură“. La returnarea acestuia, bibliotecarele vor verifica prin două-trei întrebări fiecare carte citită. La cinci cărţi citite, copiii vor primi o surpriză, dar şi posibilul „paşaport de lectură“.

Bijuterii muzicale, în Piaţa „Mihai Viteazul“
Orchestra de cameră a Filarmonicii „Oltenia“ prezintă duminică, 14 iunie, de la ora 19.30, în Piaţa „Mihai Viteazul“ din Craiova, al doilea concert din seria manifestărilor artistice cuprinse în stagiunea estivală 2009. Îşi dă concursul la pian Corina Stănescu. Din programul serii fac parte „Valurile Dunării“ (vals) de I. Ivanovici, „Ceardaş“ de V. Monti, solist Octavian Gorun (vioară), „Voci de primăvară“ (vals) de J. Strauss II, „Concertul în Si bemol major pentru flaut, părţile I şi III“ de C. Ph. Em. Bach, solistă Victoria Stan, „Sarabandă, Gigă, Badinerie“ de A. Corelli, „Simfonia în Sol major“ de A. Vivaldi, Liebesfreud de F. Kreisler, solist Simion Petrencu (vioară), „Divertismentul în Re major, K. 136“ de W. A. Mozart. Dacă vremea va fi nefavorabilă, concertul se va desfăşura în sala Filarmonicii „Oltenia“.

Expoziţie de artă plastică
Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“ găzduieşte începând cu 11 iunie o nouă expoziţie de artă plastică. La Galeria de Artă pentru Copii şi Tineret din cadrul Bibliotecii sunt expuse peste 200 de lucrări participante la concursurile „Eseuri plastice“ şi „Interferenţe culturale în context european“. Lucrările expuse aparţin unor elevi de la Palatele Copiilor din 17 judeţe. Coordonatorii acestor două concursuri naţionale sunt profesorii Ioana Flueraşu şi Valentin Boboc de la Palatul Copiilor din Craiova.

Start la înscrierile pentru Festivalul „Micul artist“
Micii artişti din România şi Republica Moldova sunt invitaţi în perioada 1 iunie – 10 iulie să se înscrie la preselecţia pentru Festivalul Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Micul artist“, ediţia a VI-a.
Festivalul „Micul artist“, care se va desfăşura la Craiova în perioada 10-12 septembrie, este unul dintre cele mai importante evenimente culturale pentru copii din România. Concursul se va desfăşura pe trei categorii de vârstă: 6-9 ani, 10-13 ani, 14-18 ani (neîmpliniţi), având o singură secţiune – interpretare. Manifestarea va fi precedată de Tabăra „Micul Artist“, organizată la Calafat, judeţul Dolj, în intervalul 23-30 iulie. Preselecţia concurenţilor va fi făcută de un juriu de profesionişti, prezidat de doi ani încoace de Mihai Trăistariu.

Lucrează în presa scrisă din 2002, dar în facultate a cochetat şi cu televiziunea și radioul. Consideră că munca în televiziune este un proces de perfecţionare atât profesională, cât şi a personalităţii.
Exit mobile version