Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

O nouă campanie DEEE în Olt
Ministerul Mediului organizează sâmbătă o nouă campanie de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) de la populaţie. În judeţul Olt, campania se va desfăşura în Slatina, Caracal, Corabia şi Balş, cetăţenii interesaţi urmând să depună DEEE-urile în faţa locuinţei sau a blocurilor. Operatorii de salubritate din fiecare localitate vor ridica deşeurile în aceeaşi zi şi le vor transporta la punctele de colectare stabilite. Campania „Marea debarasare“ va fi organizată în prima sâmbătă a fiecărei luni. La nivelul judeţului Olt, s-au colectat 2.135 kg de DEEE-uri în urma celor trei acţiuni desfăşurate în lunile martie, aprilie şi mai.
Ionuţ JIFCU

Marii poluatori trebuie să-şi prezinte planul de măsuri
Conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj i-a somat pe marii poluatori să-şi prezinte strategiile privind protecţia mediului. Gheorghe Fometescu, directorul APM Gorj, a cerut ieri, în cadrul unei întâlniri pe probleme de protecţia mediului, ca SNP Petrom, SNLO, Complexurile Energetice Turceni şi Rovinari, Lafarge şi Artego să prezinte un plan de măsuri: „Toţi poluatorii au în autorizaţia de mediu un plan de acţiune în care sunt prevăzute măsuri şi obiective pentru reducerea poluării mediului“. Potrivit lui Gheorghe Fometescu, Complexurile Energetice Turceni şi Rovinari trebuie să facă desulfurarea grupurilor energetice şi să realizeze depozitul de cenuşă.
Alin Ion

Bătaie în autobuz
Un bărbat a ajuns marţi la Spitalul de Urgenţă Craiova cu capul spart, după ce un coleg de serviciu l-a lovit cu o sacoşă, în timp ce se certau într-un autobuz. Poliţiştii doljeni au precizat că marţi, la ora 17.15, au fost sesizaţi despre faptul că, în timp ce se aflau într-un autobuz RAT, între doi bărbaţi s-a iscat un conflict, în urma căruia unul dintre ei l-a lovit pe celălalt cu o plasă în cap, provocându-i o leziune. În urma verificărilor, oamenii legii au stabilit că între Petre Bizerea, de 51 de ani, şi Marian Segărceanu, de 48 de ani, ambii din Craiova, colegi de serviciu, care se aflau într-un autobuz care circula pe traseul 9, a izbucnit un conflict. Segărceanu, care era sub influenţa băuturilor alcoolice, i-a tras o palmă peste faţă lui Bizerea. Acesta din urmă a ripostat şi l-a lovit în cap pe colegul său cu o sacoşă în care avea două sape, provocându-i o leziune. Segărceanu a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde i s-au acordat primele îngrijiri medicale, fiind diagnosticat cu plagă fronto-parietală dreaptă. În acest caz au fost întocmite acte premergătoare, iar în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale urmează să se facă încadrarea juridică.
Aldezir MARIN

Tatăl incestuos a fost trimis în judecată
Constantin Purea, de 40 de ani, din localitatea gorjeană Curtişoara, a fost trimis în judecată pentru că a abuzat sexual de fiica sa minoră. Procurorii din cadrul Parchetului Târgu Jiu au emis rechizitoriul prin care violatorul a fost trimis în judecată. Potrivit rechizitoriului, Constantin Purea a abuzat prima dată de fiica sa în 2006, când aceasta avea doar 13 ani. Relaţiile sexuale incestuoase cu fiica sa se consumau aproximativ lunar. De fiecare dată, bărbatul era sub influenţa băuturilor alcoolice. Cu toate că fata i-a spus tatălui său să înceteze, acesta a ameninţat-o că o ucide şi o bătea foarte des, potrivit mamei sale. La începutul lunii mai, mama minorei a aflat despre nenorocirea care i se întâmpla fiicei sale şi l-a denunţat pe soţul său. Acesta a fost arestat preventiv, riscând o pedeapsă de până la 18 ani de închisoare.
Mihaela FLOROIU

Exit mobile version