Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Turneu artistic în Coreea de Sud
Un ansamblu cvasicameral din cadrul orchestrei simfonice a Filarmonicii „Oltenia“ întreprinde, în perioada 14 mai – 10 iunie 2009, un turneu de concerte în Coreea de Sud. Programul turneului cuprinde lucrări simfonice şi concertante din creaţia universală, precum şi piese româneşti de mare popularitate (Béla Bartók: „Dansuri româneşti“; Paul Constantinescu: „Olteneasca“, Grigoraş Dinicu: „Hora staccato“).
„După prima perioadă pregătitoare, Orchestra Filarmonicii «Oltenia» a intrat în cea de-a doua etapă a turneului, ce constă într-o serie de concerte, având ca tematică lansarea în activitatea concertistică a unor tineri interpreţi coreeni. Concertele au o ritmicitate zilnică şi se desfăşoară într-un centru artistic de prestigiu din capitala Coreei de Sud, Youngsan Art Hall“, a precizat dirijorul Romeo Rîmbu, care se va afla la pupitrul dirijoral pe toată perioada concertelor.

Expoziţie de artă plastică

Galeria de Artă a Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman“ găzduieşte, timp de două săptămâni, expoziţia de artă plastică „Fanteziile copilăriei“. Iubitorii de artă vor putea admira atât lucrări de pictură şi grafică, aparţinând elevilor craioveni de la Palatul Copiilor, cât şi lucrări de tapiserie. Tapiseria este prezentă pentru prima oară în Galeria de Artă, piesele aparţinând elevilor de la Palatul Copiilor din Drobeta Turnu Severin.

Copiii lumii cântă
Grupa de şcolari iniţiaţi de profesor Mihaela Stan va susţine, duminică, 31 mai, de la ora 10.30, la Muzeul de Artă Craiova, în Sala Oglinzilor, concertul „Copiii lumii cântă“. Vor încânta audienţa Nedelcu Andreea, Nicola Ioana, Cirstea Ruxandra, Coman Mara, Paun Ana, Popa Elena. Din programul manifestării fac parte piesele de C. Czerny, J.S. Bach, W.A. Mozart, Suppe, M. Clementi, Al.C.Ionescu, L. Druscheviciova, A. Diobelli, Paschil, Schmidt, M. Burada, J. Strauss, M. Cernovodeanu, L. Streabbog, care vor fi interpretate la pian şi la orgă.

Din atelierele de creaţie, în Tramvaiul cu Gag-uri
Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ din Craiova şi Asociaţia Culturală Gag organizează, în perioada 1 – 9 iunie 2009, o serie de manifestări culturale dedicate Zilei Internaţionale a Copilului. De pe 1 până pe 3 iunie, de la ora 11.00, copiii sunt invitaţi în atelierul „Creatorul de poveşti“. Porţile atelierului se vor deschide şi ele în perioada 4 – 7 iunie, pentru ca, pe 9 iunie, lucrările realizate să se regăsească în cadrul expoziţiei „Gagurile copilăriei“. În cadrul aceleiaşi manifestări, pe 3 şi 4 iunie copiii vor putea viziona spectacolul trupei de actori-copii „Cutia cu poveşti“. Toate manifestările vor fi găzduite de Casa de Cultură „Traian Demetrescu“. De asemenea, în perioda 1-7 iunie, între orele 18.00 – 19.00, micuţii sunt invitaţi la o călătorie cu Tramvaiul cu „Gag-uri“ pe traseul 100 cu plecare din Peco Severinului.

Pieleştiul, în straie de sărbătoare
Cu ocazia Zilelor Comunei Pieleşti, primăria organizează Festivalul Naţional de Folclor Naţional, în perioada 30 – 31 mai. În prima zi a manifestărilor găzduite de stadionul din localitate, publicul va putea urmări parada portului popular de la ora 14.30, evoluţia celor şase ansambluri de amatori din Suceava, Braşov, Constanţa, Târgu Mureş, Vâlcea şi Dolj înscriese la festival, iar apoi cei prezenţi vor putea să se prindă în hore şi sârbe, alături de soliştii de muzică populară: Silvana Răciu, Marius Măgureanu, Lavinia Bîrsoghe, Alexandra Bleaje, Beatrice Băndoiu. Evenimentele vor continua şi duminică. Vor întreţine atmosfera şi în această zi, soliştii: Mariana Ionescu Căpitănescu, Manuela Motocu, Lorena Pela, Alexandru Brădăţeanu, Liliana Popa.

Segărceanu + 7
Galeriile de Artă ale Uniunii Artiştilor Plastici, filiala Craiova găzduiesc luni, 1 iunie, de la ora 18.00, vernisajul expoziţiei „Segărceanu + 7“. Alături de pictorul Iulian Segărceanu vor expune Dragoş Muşătescu, Nicolae Wolf Constantinescu, Gheorghe Vlaicu, George Păunescu, Mihai Cârstea, Nelu Predoi şi Paul Tudor.

1 Iunie sărbătorită la Biblioteca „Alexandru şi Aristia Aman“
Cu prilejul Zilei Internaţionale a Copiilor, Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“ organizează o serie manifestări culturale care se vor derula în zilele de 31 mai şi 1 iunie. Duminică, 31 mai, de la ora 9.00, elevii din colegiile, liceele şi şcolile craiovene şi din judeţul Dolj se vor înscrie la concursul „Pe aripile poeziei“, manifestre aflată la cea de-a XXXV-a. Seria evenimentelor va continua luni, 1 iunie, de la ora 12.00, cu vernisajul expoziţiei „Universul cărţilor pentru copii“, realizată de bibliotecarele secţiei pentru copii, iar de la ora 12.30 va fi lansată lucrarea „Drepturile copilului văzute prin ochii celor mici“ a învăţătoarei Elena Alexie.

Lucrează în presa scrisă din 2002, dar în facultate a cochetat şi cu televiziunea și radioul. Consideră că munca în televiziune este un proces de perfecţionare atât profesională, cât şi a personalităţii.
Exit mobile version