Acasă Local Gorj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Foştii şefi pot ocupa posturi vacante
Foştii şefi ai serviciilor deconcentrate pot ocupa unul dintre posturile vacante din instituţia în care activează, pot fi transferaţi în altă instituţie sau redistribuiţi de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP), a declarat ieri şeful agenţiei, Andras Szakal.
Preşedintele ANFP a spus că ordonatorii principali de credite ai instituţiilor au obligaţia de a pune la dispoziţia foştilor şefi ai serviciilor deconcentrate lista posturilor vacante din instituţiile respective. Altă variantă este transferul acestora la altă instituţie sau redistribuirea lor de ANFP, conform prevederilor Legii privind statutul funcţionarilor publici. OUG nr. 37/2009 se va răsfrânge asupra a 2.092 de posturi de funcţionari publici din totalul celor 169.864 existente la nivel naţional. Dintre cele 2.092 de posturi de funcţionari publici, 894 sunt de director, iar 1.198 – de director adjunct.

NewsIn

Consens între filialele din Olt ale PSD şi PD-L
Organizaţiile judeţene ale PSD şi PD-L au ajuns la o înţelegere, cel puţin aşa a declarat ieri liderul PD-L Olt, Darius Vâlcov.
„Am ajuns la un consens şi am stabilit ca PSD şi PD-L să acţioneze în aşa fel încât activitatea instituţiilor deconcentrate să fie performantă. Pentru o parte din aceste instituţii am stabilit şi ce partid îşi va nominaliza reprezentanţii pentru a le coordona activitatea“, a arătat Darius Vâlcov. Fiecare partid va stabili în perioada următoare, în cadrul forurilor de conducere, cine vor fi coordonatorii respectivelor instituţii. „PD-L Olt va întruni cât mai curând Biroul Permanent Judeţean pentru a discuta pe tema conducerii deconcentratelor“, a mai spus Vâlcov. Potrivit liderului PD-L, printre instituţiile pe care le vor coordona democrat-liberalii se numără Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Direcţia de Sănătate Publică Olt. Mai multe informaţii despre stadiul negocierilor între PSD şi PD-L şi instituţiile pentru care s-a stabilit deja ce culoare politică vor avea şefii lor vor fi oferite astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă organizate de PD-L.

Ioana DIMA

Prefectul vrea curăţenie în toate localităţile
Prefectul de Olt, Daniel Şarpe, a solicitat ieri primarilor din judeţ, în cadrul unei şedinţe a Adunării Generale a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Olt-Eco“, o mai mare responsabilitate în asigurarea şi păstrarea unui mediu curat în toate zonele din judeţ. Prefectul a subliniat importanţa respectării termenului de 16 iulie 2009 pentru reabilitarea spaţiilor de depozitare a deşeurilor în zona rurală.  Daniel Şarpe a solicitat şi iniţierea unor campanii de responsabilizare a cetăţenilor judeţului în vederea depozitării deşeurilor în locurile stabilite şi găsirea unor soluţii de gestionare a gunoaielor după închiderea depozitelor neconforme.
Daniel Şarpe a spus că, în opinia sa, primarii pot determina responsabilizarea cetăţenilor în vederea respectării regulilor de colectare, selectare şi depozitare a deşeurilor.

Ioana DIMA

Consiliul Judeţean Gorj vinde garajele Centrului Militar
Consilierii judeţeni din Gorj au adoptat o hotărâre prin care au trecut din patrimoniul public în cel privat garajele folosite de Centrul Militar Judeţean. Acestea vor fi dezmembrate şi vândute la bucată, după ce Maria Jitea, proprietara terenului pe care se află amplasate construcţiile, şi-a câştigat pământul în instanţă şi a refuzat să mai închirieze Centrului Militar locaţia respectivă. Pentru a putea demola garajele a fost necesară trecerea bunurilor în domeniul privat al judeţului. Suprafaţa de teren care era afectată de construcţii este de 405 metri pătraţi şi aceasta va reveni proprietarei de drept, începând cu 1 mai.

Eugen MĂRUŢĂ
Exit mobile version