Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

S-au născut de Paşte

Patru bebeluşi au venit pe lume în ziua de Paşte la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Potrivit Cristinei Bontescu, purtătoarea de cuvânt a spitalului, doi dintre aceştia sunt fetiţe, iar ceilalţi doi băieţi. Cadrele medicale spun că atât micuţii, cât şi mămicile lor sunt sănătoşi, iar peste câteva zile pot pleca acasă. Alt băieţel a venit pe lume la Maternitatea Spitalului din Slatina, în seara de Înviere, cu câteva minute înainte de ora 24.00, naşterea fiind prematură, conform medicilor.

Dana MIHĂILĂ

Incendiu la mănăstire

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au intervenit luni pentru a stinge un incendiu izbucnit la una dintre chiliile Mănăstirii Sfânta Treime din Strâmba – Jiu. Pompierii au reuşit să stingă focul care a distrus o masă din lemn, un pat din scândură, articole de îmbrăcăminte. Pereţii, tavanul şi instalaţia electrică au fost deteriorate de foc. Pagubele s-au ridicat la 200 de lei. Cauza probabilă a incendiului a fost o lumânare lăsată aprinsă.

Mihaela FLOROIU

Medicul Coiculescu, eliberat pe cauţiune

Magistraţii Tribunalului Gorj au admis cererea de eliberare pe cauţiune depusă de avocaţii medicului Radu Coiculescu, arestat preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Cererea va fi luată în discuţie pe 23 aprilie, când magistraţii vor decide dacă medicul Coiculescu va fi eliberat contra sumei de 20.000 de lei.

Mihaela FLOROIU

La furat în hipermarket

Un tânăr din Craiova este cercetat pentru că ar fi încercat să sustragă un parfum din hipermarketul real,- din municipiu. Luni, în jurul orei 16.00, Secţia 1 Poliţie a fost sesizată telefonic de reprezentanţii firmei care asigură paza în acest hypermarket cu privire la faptul că Alexandru Ciună, de 28 de ani, din Craiova, a fost prins după ce a sustras un parfum Caractere, în valoare de 99,98 lei. La faţa locului s-a deplasat o echipă de siguranţă publică din cadrul secţiei, care a constatat furtul şi i-a întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Cercetările continuă cu suspectul în stare de libertate.

Adrian DINU

Deţinuţi, la curăţenie

Zece persoane care îşi execută la Penitenciarul Pelendava din Craiova pedepsele privative de libertate fac astăzi curăţenie în Parcul Corniţoiu din municipiu. Începând cu ora 9.30, cei zece deţinuţi care s-au oferit voluntari pentru această acţiune vor colecta deşeurile din parc, în cadrul unei manifestări prilejuite de „Ziua Pământului“, celebrată astăzi la nivel internaţional. „Acţiunea organizată de Penitenciarul Pelendava doreşte să contribuie la promovarea unei atitudini responsabile faţă de mediul înconjurător a persoanelor privative de libertate, precum şi la dobândirea unui comportament civic faţă de natură“, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, subinspectorul Leonard Voicilă.

Adrian DINU

Exit mobile version