Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Măturătorii protestează
Peste 200 de măturători din Drobeta Turnu Severin au declanşat ieri-dimineaţă un protest spontan, nemulţumiţi că nu şi-au mai primit tichetele de masă din luna decembrie 2008 şi nici prima de Paşte, bonificaţii menţionate în contractul colectiv de muncă. Salariaţii societăţii Brantner au pichetat birourile firmei aproape trei ore, timp în care conducerea punctului de lucru din Drobeta Turnu Severin încerca să-i convingă pe patronii austrieci că, dacă nu îşi vor respecta clauzele din contractul colectiv de muncă, oamenii refuză să mai măture străzile.
„Este un conflict spontan. Cei 200 de angajaţi au ieşit în curtea firmei, fiind nemulţumiţi că nu îşi primesc drepturile. Suntem în litigiu cu firma“, a spus Valentina Silaghi, lider de sindicat.
Conducerea punctului de lucru din Severin al firmei de salubrizare spune că oamenii au înţeles despre ce este vorba.
Alin GHICIULESCU

Expoziţie de sculpturi în săpun
Doi deţinuţi din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Târgu Jiu sunt autorii unor lucrări inedite realizate în săpun. Sculpturile respective sunt de inspiraţie biblică şi au fost concepute în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale. Obiectele sunt prezentate în cadrul unei expoziţii cu vânzare intitulate „Lumina din sufletul meu“, vernisată astăzi la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti. În cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Târgu Jiu, deţinuţii sunt implicaţi în diferite activităţi artistice, publică în revista instituţiei, iar cu prilejul Sărbătorilor, o parte din aceştia vor putea participa la o slujbă religioasă care va fi oficiată astăzi la Biserica „Sfântul Nicolae“ din Târgu Jiu.  
Eugen MĂRUŢĂ

Prinşi în timp ce distrugeau componente ale reţelei electrice
Câteva persoane din Slatina au fost prinse în flagrant de agenţii Posturilor de Poliţie Coteana şi Brebeni, în timp ce încercau să fure fier-beton din doi stâlpi de electricitate. Ilie S., de 18 ani, Costel M., de 38 de ani, Iulian B., de 24 de ani, Ion C., de 38 de ani, Dumitru B., de 21 de ani, Ionel B., de 30 de ani, şi Marin D., de 50 de ani, toţi din Slatina, au fost prinşi de poliţişti, după ce au doborât doi stâlpi din beton, aparţinând reţelei electrice a unei staţii de irigaţii din Bucureşti, Sucursala Dunăre-Olt, cu scopul de a recupera fier-betonul din ei. În urma cercetărilor făcute de poliţişti, s-a stabilit că persoanele respective au distrus şi alţi stâlpi, sustrăgând armătura şi consolele din fier ale acestora, cauzând un prejudiciu de 9.000 de lei. În cauză au fost întocmite acte premergătoare, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi furt calificat.
Claudia CHELU

Arestat pentru conducere fără permis
Un bărbat din comuna Izvoarele a fost arestat miercuri de poliţişti, pentru conducerea unui autovehicul fără permis şi sustragerea de la recoltarea probelor biologice. Ion B. a fost depistat cu nereguli în trafic în urmă cu ceva vreme. După definitivarea cercetărilor, acesta a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Potrivit oamenilor legii, bărbatul s-a sustras executării pedepsei şi a fost dat în urmărire generală. Cel în cauză a fost încarcerat în arestul IPJ Olt.
Dana MIHĂILĂ

Exit mobile version