Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

A venit vacanţa de primăvară
Elevii şi preşcolarii intră de sâmbătă în vacanţa de primăvară, urmând să revină la unităţile şcolare pe 20 aprilie. După vacanţă, elevii claselor a VII-a şi a VIII-a vor avea de susţinut tezele cu subiect unic din semestrul al II-lea. Pe 1 mai, va fi făcută publică oferta de şcolarizare în învăţământul postgimnazial şi va fi tipărită broşura care cuprinde informaţiile despre admitere, iar şcolile vor începe realizarea bazelor de date cu informaţiile despre elevi. Tot pe 1 mai începe înscrierea candidaţilor la bacalaureat, aceştia trebuind să depună dosarele până pe 9 mai. Bacalaureatul va avea loc în intervalul 22 iunie – 9 iulie şi se va desfăşura la fel ca anul trecut. Al doilea semestru se va termina pe 12 iunie, când va începe vacanţa de vară, care va dura până pe 13 septembrie 2009.
Ana DĂNESCU

Apă la Avioane
Compania de Apă „Oltenia“ a reluat de joi, începând cu ora 15.00, furnizarea apei potabile către Avioane SA Craiova. Hotărârea a fost luată de conducerea companiei după ce producătorul craiovean de avioane a plătit o parte din datoria pe care o avea către furnizor. Totodată s-a făcut reeşalonarea debitelor, iar pentru restul sumei fabrica a mai fost păsuită. Şi în cartierul Bordei s-a reluat furnizarea apei. Sute de locuitori branşaţi la aceeaşi conductă cu Avioane Craiova şi-au putut folosi robinetele de joi. Gabriela Chiriţescu, şefa biroului relaţii cu publicul, din cadrul Companiei de Apă „Oltenia“, susţine că pe lista neagră a debranşărilor sunt şi alte societăţi din Craiova, dar nu de mărimea fabricii de avioane.
Maria CERNĂTESCU

Şefi noi în fruntea instituţiilor gorjene
Vineri au fost numiţi şefi noi în fruntea unor instituţii gorjene. La toate ceremoniile de instalare a participat şi ministrul Victor Ponta, ales deputat pe listele PSD Gorj, care a dat citire ordinelor de numire în funcţie. Toţi cei patru directori numiţi vineri în funcţii sunt susţinuţi de PSD.
În funcţia de director general al Casei de Asigurări de Sănătate Gorj a fost numit Titu Daniel Bondoc. De asemenea, pe scaunul de director al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj a fost instalat Marius Boieriu, care era purtător de cuvânt al instituţiei. În Sala Maură a Palatului Administrativ a avut loc ceremonia numirii în funcţii a noilor directori ai Direcţiei Agricole Gorj şi Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Gorj. Valeriu Petrică va conduce Direcţia Agricolă Gorj, iar Constantin Negrea a fost numit în postul de director al APIA Gorj.
Alin Ion

Pensionarii au făcut chetă pentru Cârciumaru
Aproximativ o sută de pensionari din cadrul cluburilor vârstei a treia din Târgu Jiu au făcut chetă pentru a-i cumpăra un cadou şi flori primarului Florin Cârciumaru. Ei s-au strâns vineri la Clubul vârstei a treia din strada Olteniţa pentru a-i ura edilului „La mulţi ani!“, cu prilejul sărbătorii Floriilor, de duminică. Întrucât nu s-au hotărât cine să îi cumpere un dar, pensionarii au decis pe loc să organizeze o chetă pentru achiziţionarea unui cadou simbolic. Fiecare a contribuit în limita bugetului familiei sau a pensiei, iar primarul a primit în plus şi un buchet de crini. Una dintre pensionare i-a cântat edilului din Târgu Jiu câteva cântece populare, iar Florin Cârciumaru le-a făcut cinste bătrânilor cu suc şi câte un pateu de post. „Am dat şi noi cât am putut, că nu ne permite bugetul, şi i-am luat un cadou, că duminică îşi sărbătoreşte ziua numelui şi nu poţi să te duci la om fără un dar“, a declarat Nicolae Blidea, de 69 de ani, din Târgu Jiu.
Eugen MĂRUŢĂ

Exit mobile version