Acasă Local Gorj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Columbeanu face concedieri de Paşte

Chiar înainte de Sărbătorile Pascale, omul de afaceri Irinel Columbeanu va mai trimite în şomaj şapte angajaţi de la SC Turbocim SRL, firma sa din localitatea gorjeană Târgu Cărbuneşti. Pe 17 aprilie, celor şapte muncitori le va expira contractul de muncă, ei fiind trimişi în şomaj. La începutul lunii martie, de la Turbocim au mai fost concediaţi alţi opt oameni. Acum, la noua firmă a lui Columbeanu au rămas 37 de angajaţi. Concedierile de la firma lui Irinel Columbeanu sunt primele din luna aprilie, dar, din păcate, până la sfârşitul lunii mai alţi 300 de gorjeni vor rămâne fără un loc de muncă.

În luna februarie a acestui an, Irinel Columbeanu a schimbat denumirea firmei de la Târgu Cărbuneşti din SC Construct Materia Columbeanu în SC Turbocim SRL. Noua denumire a fabricii de columbeanit a fost înregistrată încă de la începutul lunii trecute la Registrul Comerţului Gorj. La Târgu Cărbuneşti a rămas doar un punct de lucru, iar sediul firmei a fost mutat la Ilfov -Dâmboviţa.

Mihaela FLOROIU

Mateescu mai are de aşteptat doar patru zile

Fostul director al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt este pe cale să revină la şefia acesteia. Patru zile îl mai despart pe Tiberiu Mateescu de numirea în funcţia de director al CAS Olt. El a câştigat pe 21 martie concursul organizat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru ocuparea postului vacant. Mateescu a obţinut atât la proba scrisă, cât şi la interviu nota 8. Deşi îşi anunţase intenţia de a concura pe post, cel de-al doilea candidat, Marius Cătălin Uşurelul, nu s-a prezentat la nici una din probele de concurs. În termen de 15 zile de la afişarea rezultatelor, CNAS trebuie să numească în funcţii directorii. Mateescu nu a putut să precizeze dacă numirea acestuia pe post va avea loc mai devreme de expirarea termenului de 15 zile, însă a declarat că aşteaptă veşti de la CNAS. „Nu am deocamdată nici o veste de la Casa Naţională, însă zilele acestea sper să primesc“, a spus acesta. CAS Olt a mai fost condusă de Mateescu în perioada 2005-2008.

Maria PĂUN

22 de gorjeni pleacă la muncă în Danemarca

50 de gorjeni dornici să lucreze în agricultură s-au prezentat pe 25 martie la preselecţia organizată la Slatina de angajatorii din Danemarca. Doar 22 de persoane au fost admise şi vor pleca eşalonat la muncă în Danemarca în perioada aprilie-noiembrie.

Angajatorii au căutat lucrători în agricultură pentru a recolta căpşuni, mazăre, zmeură şi altele. De asemenea, au căutat şi şoferi care să lucreze la fermele respective pe sezonul de vară. „Persoanele recrutate au vârste cuprinse între 25 şi 40 de ani. Condiţia principală a fost ca participanţii la preselecţie să ştie limba engleză“, a spus Ana Maria Niculescu, purtătoarea de cuvânt a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

Mihaela FLOROIU

Exit mobile version