Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Reabilitare benevolă

Persoanele care nu sunt de acord cu reabilitarea termică a blocului în care locuiesc nu pot fi sancţionate sau obligate în vreun fel să accepte acest program. „Mergem pe mâna cetăţenilor. Nu vom aplica penalizări. Există oricum o avalanşă de cereri“, a declarat ieri Vasile Blaga, ministrul dezvoltării regionale şi locuinţei.

Un număr mare de cereri se înregistrează şi în Craiova. Marian Giubelan, reprezentantul Serviciului Coordonare Asociaţii de Proprietari din cadrul Primăriei Craiova, a declarat la rândul său că în medie se primesc 30 de cereri zilnic. De mâine, când normele de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă nr. 18/2009 vor fi publicate, programul de reabilitare poate fi demarat.

Maria CERNĂTESCU

O săptămână pentru amendamente

Subcomisia parlamentară care se ocupă de analizarea Codului Penal şi a celui de Procedură Penală a hotărât ieri că termenul-limită până la care parlamentarii vor putea depune amendamente este 25 martie.

În şedinţa de ieri a subcomisiei, membrii au mai stabilit şi programul de lucru pe săptămâna viitoare, urmând ca luni să fie discutate primele două titluri din Codul Penal. Lucrările de săptămâna viitoare se vor desfăşura de luni până joi. Totodată, subcomisia a stabilit şi instituţiile care vor fi invitate pentru a lua parte la dezbateri. Reprezentanţii Ministerului Public, ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ai Uniunii Naţionale a Barourilor, ai Academiei de Cercetări Juridice, Avocatul Poporului vor fi invitaţi de parlamentari la discuţii alături de oficiali din Ministerul Justiţiei şi de la CSM.

NewsIn

Firmele cu datorii, primite la licitaţii

Guvernul vrea să modifice legislaţia astfel încât firmele ale căror datorii la stat sunt mai mici decât sumele pe care trebuie să le încaseze de la stat să poată participa la licitaţii, a anunţat ieri premierul Emil Boc. „Pregătim o decizie oarecum istorică în materia participării la licitaţii a firmelor care au datorii pentru că nu şi-au încasat de la stat TVA sau altele. Vrem să modificăm legislaţia fiscală astfel încât, în condiţiile în care ai o datorie de zece lei la stat, dar ai de primit de la el 11 lei, să fii considerat eligibil pentru a participa la licitaţii“, a declarat Boc la o dezbatere la care au participat şi oamenii de afaceri. Premierul a precizat că, în termen de o săptămână, Ministerul Finanţelor trebuie să decidă modul în care se poate face modificarea certificatului fiscal şi a celorlalte documente. El a spus că hotărârea guvernului umăreşte eliminarea blocajelor cauzate de mecanismele „greoaie“ ale statului, care nu reuşeşte să-şi achite obligaţiile faţă de întreprinzători. Decizia a fost luată marţi, în cadrul comitetului interministerial pentru absorbţia fondurilor europene.

NewsIn

Cresc taxele

Preţurile de eliberare a permiselor de conducere şi a certificatelor de înmatriculare se vor mări începând cu 20 martie, astfel: permisul auto va costa 68 de lei, cu 18 lei mai mult ca până acum, iar preţul certificatului de înmatriculare va creşte cu şapte lei, ajungând la 37 de lei. Preţurile sunt finale şi conţin TVA.

Solicitanţii care au achitat contravaloarea permiselor de conducere şi a certificatelor de înmatriculare până pe 20 martie şi care solicită emiterea respectivelor documente după această dată vor achita diferenţa dintre preţurile vechi şi cele noi. Unităţile BCR şi CEC vor elibera chitanţe sau ordine de plată distincte pentru fiecare tip de document.

Noile preţuri au fost comunicate la sediile centrale ale BCR şi CEC, în vederea transmiterii acestora unităţilor din teritoriu.

ClickNews

Exit mobile version