Acasă Local Gorj Scurte stiri

Scurte stiri

Rămaşi în beznă

Peste 700 de mehedinţeni au rămas fără curent mai bine de 20 de ore. Locuitorii din Şviniţa, Eibenthal şi Baia Nouă şi-au petrecut noaptea de duminică spre luni la lumina lumânării, după ce un copac a căzut peste liniile de alimentare cu energie electrică. Oamenii sunt nemulţumiţi că, deşi au sunat de mai multe ori la furnizorul de energie electrică, nu au fost luaţi în seamă. Abia ieri-dimineaţă, în jurul orei 6.00, după ce au sunat la pompieri, o echipă de la CEZ Distribuţie a venit să vadă despre ce este vorba. „Pe 2.02.2009, conform informaţiilor primite la ora 6.00 de la dispeceratul SC CEZ Distribuţie, a fost avariată linia de alimentare cu energie electrică de 20 kV Cozia – Baia Nouă, fiind afectate trei localităţi: Şviniţa, Eibenthal şi Baia Nouă, aproximativ 700 de abonaţi. Cauza probabilă a avariei este un pom căzut peste o linie de medie tensiune. Echipe specializate de la SC CEZ Distribuţie lucrează pentru remedierea avariei. ISU «Drobeta» monitorizează, în continuare, situaţia“, a declarat Ramona Nistor, purtătoarea de cuvânt a ISU „Drobeta“.
Alin Ghiciulescu

Încă o minoră la Centrul Maternal

O fată de 17 ani, din comuna gorjeană Samarineşti, însărcinată în luna a patra, a fost adusă la sfârşitul săptămânii trecute la Centrul Maternal din Târgu Jiu. Conform adeverinţelor medicale, aceasta suferă de epilepsie şi de întârziere mintală uşoară. „Minora este însărcinată în luna a patra şi vom încerca să o ducem la doctor, pentru că boala sa este transmisibilă genetic. Încercăm să vedem dacă se va putea face întrerupere de sarcină. Fata are şapte clase, a fost găsită în Suceava şi adusă la noi. Nu ştie ce se întâmplă cu ea, este într-adevăr bolnavă“, a precizat Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal din Târgu Jiu.
În trecut, fata locuia cu mama sa în casa unei mătuşi, singurul lor venit fiind indemnizaţia de handicap de 217 lei pe lună. Se pare că minora a fugit de mai multe ori de acasă din cauza condiţiilor de trai. „Familia fetei este săracă, mama are doar două clase, este bolnavă şi ea de epilepsie, iar tatăl este în Motru. Părinţii au divorţat cu ani în urmă. Minora nu ştie să ne spună ce i s-a întâmplat, cine este tatăl copilului“, a mai precizat Milosteanu. După ce medicii vor stabili diagnosticul exact al minorei în ceea ce priveşte epilepsia, se vor hotărî şi măsurile care vor fi luate referitor la sarcină.
Mihaela FLOROIU

Atenţie, se fură de la pensionari!

„Atenţie la hoţii de buzunare!“ este afişul care îi întâmpină pe pensionarii gorjeni veniţi la Casa Judeţeană de Pensii pentru a-şi ridica banii. În vara anului trecut, mai multe evenimente neplăcute au avut loc la această instituţie, astfel că reprezentanţii CJP Gorj au pus afişe. „Vara trecută, mai mulţi oameni şi copii de pe stradă au intrat pe lângă pensionari în sediu şi au furat din genţile şi buzunarele acestora diverse sume de bani. Ca să ştie lumea că există posibilitatea ca banii să dispară, am pus acele afişe. Anul acesta nu am mai avut probleme“, a spus directoarea instituţiei. „Am auzit că s-au furat bani de la pensionari, dar mie nu mi s-a întâmplat. Ţin mâinile în buzunare, iar portofelul în haină, pe interior. Am auzit că ar fi furat unul banii unei femei căreia îi murise o rudă“, a povestit un pensionar. „În vară, un bărbat de 30 de ani a furat geanta unei femei care venise să ridice ajutorul de înmormântare. Am anunţat poliţia, femeia l-a prins de geacă pe hoţ, astfel că oamenii legii l-au găsit mult mai repede. Cred că îi rămăsese un act de identitate. Banii au fost recuperaţi. Au mai fost cazuri în care pensionarii au venit la poliţiştii comunitari să se plângă de faptul că li s-au furat din buzunare diverse sume de bani“, a spus Maria Udroiu, directoarea adjunctă a CJP Gorj.

Exit mobile version