Acasă Local Ucigaşul lui Leontin Bebu, la apel

Ucigaşul lui Leontin Bebu, la apel

Agentul principal de penitenciare Cosmin Lăzăroiu, craioveanul care a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de omor calificat după ce l-a ucis şi tranşat pe Leontin Bebu, a făcut apel împotriva sentinţei Tribunalului Dolj, fiind nemulţumit de cei 28 de ani de închisoare pe care i-a primit pentru fapta sa.

 

Procurorii doljeni l-au trimis în judecată pe Cosmin Lăzăroiu, de 28 de ani, din Craiova, angajat la Penitenciarul cu Regim Semideschis Pelendava din municipiu, în luna martie a anului trecut. Acesta a fost acuzat de comiterea infracţiunii de omor calificat, după ce, pe 4 octombrie 2007, l-a ucis şi tranşat pe Leontin Bebu.

Conform rechizitoriului întocmit de anchetatori, Leontin Bebu a fost omorât cu mai multe lovituri de ciocan aplicate în cap de Lăzăroiu, în garsoniera acestuia din urmă. După ce a scăpat de maşina cu care venise Bebu, abandonând-o în cartierul craiovean Brazda lui Novac, Lăzăroiu a plecat la serviciu, unde a stat până în dimineaţa de 5 octombrie, când s-a întors acasă. Pentru a scăpa de cadavrul victimei, l-a dus în baie şi l-a secţionat în mai multe bucăţi, folosindu-se de două cuţite şi de un bomfaier. În aceeaşi seară, a luat segmentele corpului victimei şi le-a transportat cu un Cielo închiriat până în localitatea Constantin Daicoviciu din Caraş-Severin, unde le-a îngropat sub două podeţe. După aceea, Lăzăroiu s-a purtat normal, a discutat cu colegii de serviciu despre oribila crimă, ba chiar a fost la înmormântarea lui Leontin, unde i-a îmbrăţişat părinţii şi a stat la masă.

 

Condamnat la 28 de ani de închisoare

 

După mai multe termene de judecată, la sfârşitul anului trecut, magistraţii Tribunalului Dolj au dat o sentinţă în acest caz. Judecătorii au decis să schimbe încadrarea juridică a faptei ce fusese reţinută de procurori în sarcina inculpatului Lăzăroiu, din omor calificat din interes material, în omor calificat cu premeditare şi din interes material.

Conform reprezentanţilor Tribunalului Dolj, instanţa l-a condamnat pe Lăzăroiu la 25 de ani de închisoare şi la pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi pe o perioadă de cinci ani, plus trei ani de închisoare pentru profanarea unui cadavru.

Pedepsele au fost contopite, urmând ca inculpatul să execute 28 de ani de închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi pe o perioadă de cinci ani. Instanţa a admis în parte acţiunile civile formulate de părinţii lui Leontin, obligând inculpatul să le plătească 30.730 de lei despăgubiri materiale şi câte 15.000 de lei daune morale. De asemenea, Lăzăroiu a fost obligat să plătească 1.000 de lei, sumă ce reprezintă onorariul avocatului familiei Bebu, şi 7.300 de lei cheltuieli judiciare statului.

 

Lăzăroiu – nemulţumit de pedeapsă

 

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, ai cărui procurori au întocmit rechizitoriul în acest caz, s-au declarat mulţumiţi de soluţia judecătorilor, precizând că Lăzăroiu a fost condamnat la maximul posibil. Dosarul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru că Lăzăroiu a făcut apel, care se judecă la Curtea de Apel Craiova. Conform procurorilor, inculpatul a făcut apel împotriva sentinţei date de Tribunalul Dolj fiind nemulţumit de pedeapsa mare dată pentru fapta comisă. „Apelul a fost înaintat de inculpat, acesta fiind nemulţumit de pedeapsa dată, dar şi de părţile civile, care au fost nemulţumite, la rândul lor, de despăgubiri“, a explicat procurorul Ionel Grigore, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Prima înfăţişare a avut loc ieri şi s-a încheiat cu o amânare, pentru 12 februarie, care a fost cerută de părţile civile pentru aducerea de probe. Instanţa a decis să prelungească măsura de arest preventiv, deşi apărătorul din oficiu al lui Lăzăroiu a cerut ca apelul să se judece cu inculpatul în stare de libertate, pentru că acesta nu are antecedente penale şi nu reprezintă un pericol public.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version