Acasă Local Gorj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Fetiţă de opt ani, în comă alcoolică

O fetiţă de opt ani din Târgu Jiu a fost adusă luni seară la Spitalul Judeţean, în comă alcoolică. Ea a fost găsită leşinată pe stradă şi a fost internată la Reanimare, iar după mai bine de patru ore de tratament şi-a revenit. Potrivit medicului Dumitru Butulescu, şeful Secţiei pediatrie, fetiţa a fost adusă în comă alcoolică de gradul II şi face parte dintr-o familie dezorganizată. Micuţa este crescută doar de mamă, care a refuzat să o interneze. Medicii au anunţat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care va demara o anchetă. Fata este elevă în clasa a II-a, iar mama ei a declarat că nu a supravegheat-o pentru că era la serviciu. Se pare că minora a găsit în apartamentul în care locuieşte o sticlă cu vin, din care a băut o cantitate considerabilă.

Mihaela FLOROIU

Biciclist acroşat de autoutilitară

Un biciclist a fost acroşat luni de o autoutilitară în oraşul Corabia. Niculin Z., de 20 de ani, din localitate, şoferul unei autoutilitare, nu a păstrat o distanţă de siguranţă în momentul efectuării manevrei de depăşire a biciclistului Florea P., de 66 de ani, care se deplasa regulamentar. Florea P. a fost internat la Spitalul din Corabia. Nici şoferul, nici biciclistul nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Mihaela IANCU

Autoturisme mistuite de flăcări

Două autoturisme au fost distruse în urma unor incendii care au avut loc în noaptea de luni spre marţi în Gorj. Un Opel al unui bărbat din comuna Scoarţa a ars în proporţie de 90%. Potrivit pompierilor, focul a fost pus intenţionat de persoane încă neidentificate. Detaşamentul de Pompieri Târgu Jiu a intervenit cu o autospecială şi şase subofiţeri pentru localizarea şi stingerea incendiului, însă maşina arsese aproape în întregime. Valoarea pagubelor se ridică la 15.000 de lei. Cel de-al doilea incendiu a fost declanşat la câteva anexe gospodăreşti şi la un garaj auto în comuna Arcani. Au fost distruse: acoperişul anexelor şi garajului pe o suprafaţă de 50 de metri pătraţi, obiecte de mobilier şi îmbrăcăminte, un metru cub de lemn de foc şi un autoturism aflat în garajul respectiv. Pompierii au stabilit că incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit la un cablu de alimentare defect. Valoarea pagubelor depăşeşte 20.000 de lei.

Eugen MĂRUŢĂ

 

Accident provocat de polei

Din cauza poleiului, două persoane au ajuns la spital. În timp ce conducea un autoturism Dacia 1310, Viorel N., de 40 de ani, din comuna Iancu Jianu, judeţul Olt, nu a adaptat viteza la condiţiile meteo-rutiere, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. În urma accidentului, şoferul şi pasagera, Claudia N., de 29 de ani, din localitate, au fost transportaţi la Spitalul oraşului Balş. Conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Mihaela IANCU

Exit mobile version