Acasă Local Dolj Drumurile doljene, dezgheţate

Drumurile doljene, dezgheţate

Cu toate că Doljul se află sub atenţionarea de cod galben, iar poleiul a pus stăpânire pe fiecare colţ de asfalt, autorităţile judeţene susţin că au situaţia sub control. Utilajele şi angajaţii Societăţii de Lucrări Drumuri şi Poduri (SLDP) Dolj au acţionat pe şoselele judeţene şi au ajutat chiar la „dezgheţarea“ străzilor din oraşe şi comune. „Am acţionat pe 70% din drumurile judeţene şi în special în curbe, unde oamenii noştri au împrăştiat nisip din grămezile de la marginea străzilor. Am avut cinci sărăriţe şi nouă rabe în care erau oameni ce împrăştiau material antiderapant cu lopeţile“, a explicat Gheorghe Mîciu, directorul SLDP Dolj.

„S-a circulat mai greu la Gura Văii, pentru că firma care are în administrare drumul şi care execută nişte lucrări nu a dat cu nimic pe carosabil. Am intervenit noi mai târziu şi acum se circulă normal“, a precizat Mîciu.

Iarna i-a luat pe nepregătite pe unii primari, care au cerut la primele ore ale dimineţii utilaje de la SLDP Dolj. „Unii s-au descurcat şi au avut şi material antiderapant, şi maşini, dar alţii, cum ar fi primarii din Băileşti şi Segarcea, ne-au soliciat ajutorul atunci când am ajuns în zonă, pentru că nu aveau destule utilaje ca să intervină în timp util“, a completat directorul SLDP Dolj.

 

Exit mobile version