Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

900 de elevi, în duel la olimpiada judeţeană

Olimpiadele judeţene la limba engleză, limba română şi chimie se desfăşoară astăzi la Craiova. Cei mai mulţi înscrişi sunt la limba română, 500 de elevi din clasele VII-XII de la unităţile şcolare din judeţ, 362 de participanţi la limba engleză şi doar 58 la olimpiada de chimie. Concursul judeţean la limba engleză se desfăşoară la Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii „Constantin Brâncuşi“, concursul la limba română are loc la Colegiul Naţional „Ştefan Velovan“, iar în Grupul Şcolar „Charles Laugier“, olimpiada de chimie. „După aceste concursuri judeţene, în doar câteva luni, Craiova va găzdui două olimpiade şcolare naţionale. Competiţia la limba română este destul de mare. În fiecare an avem un număr impresionant de elevi extrem de inteligenţi care luptă să ajungă la olimpiada naţională“, a menţionat Diana Buşoi, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Ana DĂNESCU

 

Concurs de creativitate la Şcoala nr.37

Cea de-a treia ediţie anuală a „Concursului de creativitate-experimente simple realizate de elevi“ are loc astăzi la Şcoala nr. 37 „Mihai Eminescu“ din Craiova. Acţiunea reuneşte 80 de elevi ai claselor VI-XII de la unităţi şcolare judeţene care vor încerca să prezinte experimente proprii de laborator sau realizări pe dispozitive efectuate din materiale refolosibile.

„Alături de elevi vor fi prezenţi şi profesori de fizică din judeţ, dar şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Din ciclul gimnazial, 65 de elevi vor experimenta în laborator fenomene din natură“, a precizat Silvia Cîrţu, directoarea Şcolii nr. 37 „Mihai Eminescu“ din Craiova.

Ana DĂNESCU

Grădiniţă în lucru

La Grădiniţa cu Program Prelungit (GPP) Slatina nu au fost finalizate lucrările de reparaţii, cel puţin, aşa reiese dintr-o statistică a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt. Aceeaşi statistică arată că dintre cele 13 obiective de investiţii au fost finalizate 12. La acestea se adaugă alte trei unităţi, la care au fost făcute lucrări de reabilitare. „GPP Slatina nu a fost finalizată din cauza terenului pe care a început lucrarea, dar şi a fondurilor insuficiente“, au spus reprezentanţii biroului de investiţii din cadrul ISJ Olt. Aceştia susţin că lucrarea va fi încheiată în 2009, în funcţie de alocaţiile bugetare.

Mihaela IANCU

 

Ceasuri vieneze pentru nevăzătorii gorjeni

20 de ceasuri cu voce sintetică au fost comandate la Viena pentru nevăzătorii gorjeni, care le vor plăti cu 40 de lei bucata. Victoria Saioc, preşedinta Asociaţiei Nevăzătorilor din Gorj, a spus că aceste ceasuri sunt destinate mai ales nevăzătorilor care şi-au pierdut vederea mai târziu şi nu cunosc alfabetul Braille.

„Există şi persoane care au ceasuri în Braille, dar cei care şi-au pierdut vederea la o vârstă înaintată nu au avut timp să înveţe acest limbaj. Cei 20 de nevăzători care vor achiziţiona aceste ceasuri fac parte din această categorie. Prin apăsarea unui buton, ceasul îi spune purtătorului cât este ora. A fost mai greu să se găsească voce sintetică românească, pentru că existau doar ceasuri cu voce sintetică în limbi străine“, a afirmat Victoria Saioc.

Mihaela FLOROIU

 

Exit mobile version