Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Cinci incendii, o victimă carbonizată

Pompierii gorjeni nu au avut linişte în primele zile ale anului 2009. Echipajele de intervenţie au salvat din incendii bunuri în valoare de 378.500 de lei. Pompierii militari au fost solicitaţi să intervină după 1 ianuarie la cinci incendii, dintre care două la case: în Brăneşti – soldat cu o victimă carbonizată – şi la Runcu, alte două la depozite de furaje şi adăposturi pentru animale, la Borăscu şi Pojogeni, şi unul la o locomotivă diesel a Regionalei CFR Craiova, aflată pe traseul Albeni – Seciuri. Valoarea pagubelor produse a fost de 10.800 de lei.

Eugen MĂRUŢĂ

A murit într-un incident cu motoscuterul

Un bărbat din oraşul Balş a murit în urma unui accident cu motoscuterul. Gheorghe V., de 59 de ani, se deplasa, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe raza oraşului, cu un motoscuter. Bărbatul circula în paralel cu liniile de cale ferată, iar la un moment dat a intrat în coliziune cu un cap de pod, potrivit poliţiştilor.

În urma impactului, el a fost aruncat în pârâul Gengea. Un acar de la staţia CF Balş a văzut totul şi a anunţat imediat poliţia. Victima a fost transportată la spitalul din oraş, unde, în ciuda eforturilor depuse de medici, a decedat. După cum spun poliţiştii, bărbatul a căzut de la o înălţime de aproximativ zece metri. Cercetările continuă în acest caz.

Dana MIHĂILĂ

Revelion de coşmar

Doi minori din oraşul Piatra -Olt şi un tânăr de 25 de ani au avut parte de un Revelion de coşmar, după ce unul dintre ei s-a urcat băut la volan şi a intrat cu autoturismul într-o maşină staţionată. Accidentul rutier s-a petrecut la cumpăna dintre ani, la Piatra-Olt. În timp ce conducea o Dacie 1310, Doru N., din localitate, a pierdut controlul autoturismului, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un autovehicul BMW, staţionat în afara străzii, după cum spun poliţiştii. În urma impactului, L.M., de 17 ani, şi B.M., de 15 ani, au fost răniţi. Victimele au fost transportate la spital, însă medicii au decis că nu necesită internarea.

Conducătorul auto băuse bine înainte de producerea accidentului. Testat cu aparatul etilotest, acesta a avut o concentraţie de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost dus la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge. Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului.

Dana Mihăilă

Scandal pe casă

Un tânăr de 25 de ani şi-a terorizat sâmbătă seară familia, bătându-şi fetiţa de doar patru luni, după care s-a urcat pe casa unui vecin din cartierul târgujian Bârseşti, ţipând că vrea ca Gigi Becali să vină la el cu elicopterul. „Vreau să vină aici Gigi Becali, cu elicopterul, să mă ajute. Numai el mă poate ajuta, că eu sunt membru PNG şi am fost la alegeri cu poliţia şi am păzit alegerile“, striga tânărul. Acesta este, potrivit familiei sale, bolnav psihic şi îi terorizează de foarte multă vreme. De fiecare dată când a fost internat la Psihiatrie, medicii l-au trimis acasă după o săptămână, spunându-i că este sănătos. „Până acum nu s-a mai urcat pe casă. Dar îşi bate frecvent soţia şi chiar şi mama. A fost internat în spital şi după o săptămână
l-au trimis acasă, spunându-i că e sănătos“, a declarat tatăl adoptiv al gorjeanului.

Cât a stat pe casă, târgujianul a aruncat cu ţigle pe maşina vecinului său şi era aproape să-l lovească şi pe un pompier. După cinci ore de negocieri, militarii au reuşit să-l coboare de pe imobil.

Mihaela FLOROIU

Exit mobile version