Acasă Local Gorj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Mistreţii, momiţi
la vaccin

GORJ. Peste 800 de porci mistreţi din Gorj vor fi vaccinaţi împotriva pestei porcine. Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) a început deja acţiunea, după ce, în prealabil, a fost realizată instruirea medicilor veterinari, a paznicilor de vânătoare şi a tehnicienilor Direcţiei Silvice. DSVSA Gorj şi-a propus ca până la sfârşitul acestei săptămâni să fie administrate primele 1.000 de momeli vaccinale, din cele 2.000 cu care a fost aprovizionat judeţul. Locurile unde vor fi amplasate acestea au fost amenajate de ocoalele silvice, care, pentru atragerea animalelor, s-au aprovizionat cu importante cantităţi de furaje. Potrivit Direcţiei Silvice, pe teritoriul judeţului Gorj sunt luaţi în evidenţe peste 800 de porci mistreţi. În ultimii patru ani, a fost înregistrat un singur caz de pestă la mistreţi.

Eugen MĂRUŢĂ

La ATOP Mehedinţi
s-a votat continuitatea

MEHEDINŢI. Membrii Consiliului Judeţean Mehedinţi l-au votat vineri pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Mehedinţi pe doctorul în ştiinţe militare, inginer Liviu Nicolicea. Preşedintele Nicolicea este în fruntea acestui organism independent, care funcţionează pe lângă CJ Mehedinţi din 2004, iar până acum s-a dovedit un profesionist şi un bun gestionar al problemelor pe care le sesizează şi le propun cetăţenii. „ATOP sprijină activitatea Inspectoratului Poliţiei Judeţului Mehedinţi şi a Poliţiei Comunitare, atât în identificarea unor abuzuri săvârşite de lucrătorii acestor entităţi, cât şi în propunerea unor măsuri de soluţionare a unor cazuri semnalate de opinia publică în legătură cu activitatea nu întotdeauna corespunzătoare a acestora“, a declarat Liviu Nicolicea. Potrivit acestuia, ATOP Mehedinţi are drept scop şi alocarea unor fonduri pentru poliţişti, în vederea dotării acestora cu tehnica necesară desfăşurării, în bune condiţii, a misiunilor pe care le au de executat în domeniul siguranţei şi liniştii publice.

Alin Ghiciulescu

Opt focare de rabie
în Gorj

GORJ. În judeţul Gorj sunt în prezent opt focare active de rabie. Ultimul caz a fost depistat zilele trecute, pe teritoriul comunei Săuleşti, la o vulpe găsită moartă. Patru focare sunt înregistrate pe fondurile de vânătoare Brădiceni, Curtişoara, Ioneşti şi Plopşoru, iar patru, la vulpile găsite moarte pe lângă gospodăriile din localităţile Logreşti, Scoarţa, Căpreni şi Săuleşti.

Potrivit conducerii Direcţiei Sanitar-Veterinare Gorj, de la începutul anului şi până în prezent, pe teritoriul judeţului au fost înregistrate 81 de focare de rabie, dintre care 73 au fost închise. La începutul anului s-a depistat prezenţa rabiei la o cabalină şi la o pisică, iar restul au fost găsite la vulpi.

Alin ION

Copiii au primit cadouri

GORJ. Organizaţia de Femei din cadrul Partidului Naţional Liberal Gorj a fost, la sfârşitul săptămânii trecute, alături de micuţii de la căminul „Copiii noştri de pretutindeni“ din Târgu Jiu, pentru a-l primi împreună pe Moş Nicolae. În cadrul acestui cămin locuiesc 11 copii cu vârste între trei şi 13 ani, proveniţi din familii numeroase sau cu posibilităţi materiale reduse. „Atenţia femeilor liberale se îndreaptă în fiecare an către ei, astfel încât şi aceste suflete să simtă căldura Sărbătorilor de iarnă. De Moş Nicolae, le-am dăruit micuţilor dulciuri şi fructe, dar şi alimente necesare – zahăr, ulei, făină, conserve, cartofi, în valoare de 1.000 de lei. PNL Gorj va fi prezent şi la sosirea lui Moş Crăciun în aşezăminte cu copii şi bătrâni. De asemenea, Organizaţia de Femei a sprijinit un tânăr cu handicap din municipiul Târgu Jiu cu suma de 250 de lei, pentru ca acesta să beneficieze de puţină bucurie cu prilejul Sărbătorilor de iarnă“, a declarat Mădălina Ciolocoi, preşedinta Organizaţiei de Femei a PNL Târgu Jiu.

Eugen MĂRUŢĂ

Exit mobile version