Acasă Local Gorj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Rânca, fără energie electrică

Alimentarea cu energie electrică în zona montană Rânca va fi întreruptă vineri timp de opt ore. Întreruperea furnizării curentului electric este cauzată de lucrările pe care CEZ Distribuţie le va efectua în zona montană Rânca, atât pe raza oraşului Novaci, cât şi în zona aflată pe raza comunei Baia de Fier. Furnizarea energiei electrice va fi oprită în intervalul orar 8.00 – 16.00.

Eugen MĂRUŢĂ

Gorjean, lipsit de libertate de partenerii de afaceri

Doi tineri din judeţul Teleorman, suspectaţi de comiterea infracţiunilor de tâlhărie şi lipsire de libertate în mod ilegal, au fost reţinuţi de poliţiştii gorjeni. Oamenii legii au reuşit să îi identifice şi să îi prindă pe cei doi, pornind de la un apel telefonic primit de la un localnic din comuna gorjeană Săcelu, care a semnalat dispariţia consăteanului său, C.M.G., de 24 de ani. Acesta din urmă se deplasa cu autoturismul proprietate personală pe DJ 671, când maşina pe care o conducea a fost oprită, după care gorjeanul a fost urcat cu forţa într-un alt autoturism. Teleormănenii au părăsit zona, luând cu ei şi autovehiculul victimei. Poliţiştii au dat în consemn cele două autoturisme, stabilind totodată că suspecţii sunt doi bărbaţi din Roşiori de Vede, judeţul Teleorman, cu care victima avusese anterior anumite relaţii comerciale. Atât Victor P., de 38 de ani, şi Stelian M., de 24 de ani, cât şi victima au fost depistaţi de poliţişti în localitatea Roşiori de Vede. Autoturismul gorjeanului a fost recuperat şi restituit victimei. Cei doi tineri au fost prezentaţi ieri Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, cu propunerea de arestare preventivă.

Eugen MĂRUŢĂ

Evazionist, reţinut la graniţă

Augustin Ştefan Zaharia Motea, de 41 de ani, din judeţul Mehedinţi, dat în urmărire generală, a fost prins la graniţă, la Giurgiu, în timp ce încerca să părăsească ţara. Bărbatul este vinovat de înşelarea mai multor firme din Gorj şi din ţară, creând un prejudiciu total de 250.000 de lei. În perioada 2007-2008, acesta a luat mărfuri de la diferite societăţi comerciale, pentru plata cărora a emis file CEC fără acoperire bancară. Zaharia Motea este cercetat pentru emitere de CEC-uri fără acoperire şi evaziune fiscală, alături de Ion Negricioiu, Daniel Ghiţă, Aristotel Bârcină şi Simona Chiriţoiu. Pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, bărbatul a primit mandat de arestare preventivă pe 29 de zile.

Mihaela FLOROIU

Creativi împotriva drogurilor

Zece voluntari din cadrul Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României – filiala Târgu Jiu se vor deplasa, în perioada următoare, în şase licee din municipiu pentru a organiza un concurs de creaţie, de fotografie şi desene, cu sloganul „Există lucruri mai importante ca drogurile? Dacă da, demonstrează-ne“. Acţiunea se va desfăşura în această săptămână în: Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu“, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“, Colegiul Naţional „Spiru Haret“, Colegiul Comercial „Virgil Madgearu“, Grupul Şcolar energetic nr. 1 şi Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru“.

Proiectul de tineret, „Mesajul meu antidrog“, este organizat de Direcţia Judeţeană pentru Tineret Gorj în parteneriat cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României – filiala Târgu Jiu.

Scopul constă în creşterea gradului de informare a elevilor asupra efectelor negative ale consumului de droguri uşoare prin distribuirea de materiale informative scrise şi audio-vizuale. Alt obiectiv este implicarea liceenilor târgujieni în dezvoltarea unei atitudini civice împotriva consumului de droguri prin întreprinderea de activităţi de creaţie (desen şi fotografie) cu mesaj antidrog în decursul unei săptămâni.

Alin ION

Exit mobile version