Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Apă la robinet, în Studina

Lucrările pentru înfiinţarea sistemului de alimentare cu apă curentă au fost demarate în noiembrie 2007. Reţeaua se va întinde pe aproximativ 20 de kilometri, în Studiniţa şi Studina, iar valoarea proiectului este de 2,6 milioane de lei, bani accesaţi din fonduri structurale.

Deşi a trecut ceva timp de la data începerii lucrărilor, se pare că investiţia nu va fi gata până la termenul stabilit (noiembrie 2008). Problemele care au îngreunat bunul mers al lucrărilor sunt diverse şi pornesc de la faptul că investiţia a fost demarată într-un moment nefavorabil, în prag de iarnă. Apoi au urmat altele, printre care şi perioada de campanie electorală din vara aceasta etc. „Această investiţie a fost demarată în iarnă, când nu prea s-a putut lucra, apoi au existat nişte neconcordanţe între proiect şi execuţie. În acest moment se lucrează în paralel în ambele sate. Au fost forate puţurile, câte două pentru fiecare sat, iar acum se lucrează la şanţuri pentru introducerea conductelor“, a explicat primarul localităţii, Marian Vasile. Dacă lucrările se vor derula conform aşteptărilor edilului, oamenii din Studina vor avea apă curentă în primăvara anului viitor. Edilul este de părere că în localitate ar mai fi nevoie şi de alte investiţii, pentru că, din moment ce localnicii vor avea apă la robinet, le va fi necesar şi un sistem de canalizare. „Nu cred că se vor racorda foarte mulţi săteni la sistemul de alimentare cu apă curentă, pentru că au nevoie şi de canalizare. Sper ca în viitor să accesăm fondurile necesare pentru înfiinţarea unui sistem de canalizare pentru cele două sate şi pentru asfaltarea mai multor segmente de drum“, a mai spus primarul.

Maria PĂUN

 

Fermierii din Olt şi-au luat subvenţiile

Plata unică pe suprafaţă acordată fermierilor din judeţul Olt pentru terenul cultivat anul trecut este la final. Potrivit situaţiei centralizate a Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Olt, la sfârşitul săptămânii trecute, ultimele zece dosare erau în lucru. Anul trecut, 54.200 de fermieri din judeţ au solicitat subvenţia agricolă. Majoritatea au primit deciziile de plată şi au luat deja banii. Din totalul agricultorilor care au cerut anul trecut banii europeni, 10% au fost verificaţi. Dintre aceştia, 1,5-1,6% au fost supuşi controlului clasic (pe teren), desfăşurat de personalul din cadrul APIA, restul de până la 10% – 5.300 de fermieri – fiind verificaţi prin teledetecţie. „Majoritatea celor care au solicitat anul trecut plata pe suprafaţă au primit deciziile. În prezent mai sunt în lucru zece dosare. Au fost ceva probleme cu agricultorii controlaţi prin teledetecţie. Câţiva dintre aceştia s-au arătat nemulţumiţi de deciziile de plată emise şi au depus contestaţii. În prezent se lucrează şi la acestea. În cazul în care vor fi descoperite erori, se vor emite alte decizii de plată în termen de 30 de zile de la data depunerii contestaţiei“, a precizat purtătoarea de cuvânt de la APIA, Corina Grecea.

Maria PĂUN

 

Pieton accidentat

Un bărbat, din comuna Băbiciu, judeţul Olt, a fost accidentat sâmbătă seară de un scuter. Gheorghe Ţ., de 47 de ani, se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi se deplasa pe partea carosabilă, după cum au afirmat poliţiştii. La un moment dat, pietonul a fost acroşat de un moped Malaguti, condus de Liviu M., de 28 de ani. În urma incidentului, victima a fost transportată la Spitalul Municipal Caracal, unde a şi rămas internată. Potrivit poliţiştilor, scuterul implicat în accident nu era înmatriculat şi înregistrat. Conducătorul vehiculului nu se afla sub influenţa alcoolului şi purta casca de protecţie.

Simona VÂRBAN

 

Exit mobile version