Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Pasarelele din ţară, la anchetă

Ancheta în cazul accidentului produs pe DN 1 la Tâncăbeşti continuă. Membrii comisiei de la Ministerul Transporturilor s-au deplasat la locul unde s-a prăbuşit pasarela, pentru a strânge date suplimentare. Comisia de anchetă va verifica toate pasarelele aflate pe drumurile naţionale.

Ancheta merge în două direcţii – pe de o parte, vina ar aparţine şoferului basculantei, pe de altă parte, este posibil ca pasarela să nu fi fost montată corect. Între timp, Ministerul Transporturilor a început să verifice toate aceste construcţii pietonale de pe DN 1. Directorul de comunicare al Companiei Naţionale Drumuri şi Autostrăzi, Ştefan Szobotka, a declarat că specialiştii vor analiza aspectele care ţin de proiectarea şi execuţia pasarelelor.

„Comisia instituită de Ministerul Transportului este tehnică şi nu are competenţe juridice, financiare sau legale. Ea va verifica validitatea tehnică a proiectului şi a execuţiei“, a declarat Szobotka.

Acesta a precizat că vor fi verificate toate pasarelele aflate pe drumurile naţionale şi deasupra liniilor de cale ferată. Rezultatele preliminare ale anchetei sunt aşteptate la sfârşitul acestei săptămâni, iar cele finale vor fi date publicităţii peste câteva săptămâni. Miercuri seară, unui autocamion cu remorcă i s-a ridicat basculanta din cauza vitezei mari şi a acroşat pasarela. Aceasta s-a prăbuşit peste o maşină ce rula pe DN 1 în zona localităţii Tâncăbeşti, potrivit autorităţilor.

NewsIn

 

România, afaceri de locul 40

Conform clasamentului întocmit de Forbes, mediul de afaceri din România e mai atractiv decât în Turcia, Croaţia, Bulgaria, Grecia şi Rusia, ultima ocupând locul 86 din 121 de ţări. Înaintea României se află Slovenia, Cehia, Ţările Baltice, Ungaria, Polonia şi Spania. Printre ţările cu cel mai atractiv mediu de afaceri se numără Danemarca, Islanda, Finlanda, Statele Unite, Marea Britanie, Singapore şi Hong Kong.

Revista Forbes a realizat acest top pe baza unor criterii stricte. România a primit punctaje mari pentru liberalizarea monetară, protecţia proprietăţii, inovaţie şi tehnologie. Investitorii străini sunt speriaţi de birocraţia, libertatea comerţului şi de nivelul taxelor pentru corporaţii, scrie revista americană. Consumul şi investiţiile au dus la creşterea puternică a PIB-ului în România în ultimul an, arată Forbes. Această evoluţia economică a favorizat apariţia unei clase de mijloc. Cu toate acestea, corupţia, birocraţia şi inflaţia rămân principalele provocări ale mediului de afaceri din România, arată Forbes.

NewsIn

 

Puţini românii, la bursa muncii din Spania

Doar 600 de români au participat la bursa locurilor de muncă din Spania, a doua organizată de Ministerul Muncii în această ţară, la Alcala de Henares. Numărul reprezintă aproape jumătate din câţi au participat la precedenta bursă din Castellon de la Plana, în luna aprilie, a declarat Mihaela Matei, director în Ministerul Muncii. „Faţă de bursa locurilor de muncă de la Torino, a fost mult mai bine, pentru că acest eveniment a fost mai mediatizat. Am avut un spaţiu normal unde să ne organizăm activitatea şi a existat mai multă preocupare din partea autorităţilor. Am avut foarte mult sprijin venit din partea primăriei şi a Ambasadei României, care au oferit ghiduri şi pliante în limba română pentru cei interesaţi. Au fost mai puţine persoane decât data trecută pentru că atunci evenimentul s-a desfăşurat pe parcursul a două zile“, a explicat Mihaela Matei.

NewsIn

Exit mobile version