Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Agresorii poliţiştilor, arestaţi preventiv

Doi dintre bărbaţii implicaţi în conflictul de miercuri seară, în urma căruia şase doljeni, dintre care doi poliţişti, au fost răniţi, au primit mandate de arestare pentru 30 de zile. Reamintim că patru persoane au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, trei dintre ele fiind împuşcate de poliţişti, în urma unui conflict care a avut loc în comuna doljeană Seaca de Pădure. Din verificările anchetatorilor, s-a stabilit că poliţiştii au folosit armele după ce au fost loviţi de agresori, cu o furcă, respectiv un topor. Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, cei patru agresori fiind cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Procurorii au dispus joi reţinerea pentru 24 de ore a doi dintre învinuiţi, tată şi fiu – Marian Găgeatu şi Marian Aurel Găgeatu, după care au cerut instanţei arestarea preventivă pentru 29 de zile. Magistraţii Judecătoriei Craiova au dispus faţă de Marin Găgeatu şi Marian Aurel Găgeatu măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Apărătorii celor doi au făcut recurs împotriva deciziei judecătorilor, însă acesta a fost respins ieri de Tribunalul Dolj. Ceilalţi doi învinuiţi, Viorel Găgeatu şi Ionică Viziru, urmează să fie audiaţi după ce vor ieşi din spital.

Aldezir MARIN

Gorjean reţinut pentru viol

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au dispus reţinerea pe timp de 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de viol, a unui tânăr de 23 ani, din localitate. Liviu B.C. este suspectat de poliţişti că, în seara zilei de 14 mai, a întreţinut acte sexuale cu o minoră de 16 ani, prin constrângerea acesteia. Suspectul, cunoscut cu antecedente penale, a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore şi a fost introdus în arestul IPJ Gorj, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu cu propunerea de arestare preventivă. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bărbatului.

Mihaela FLOROIU

Amendaţi pentru consum de alcool

Jandarmii gorjeni au desfăşurat în ultimele două zile misiuni de menţinere a liniştii şi ordinii publice, aplicând amenzi tuturor celor care au consumat băuturi alcoolice în locuri publice. Printre cei care au primit amenzi au fost şi trei minori din Dragoteşti şi Mătăsari. Unul dintre aceştia a refuzat să le ofere jandarmilor date legate de identitatea sa. Au fost sancţionaţi pentru consum de alcool în spaţii publice şase gorjeni, cuantumul amenzilor aplicate fiind de 800 de lei.

Eugen MĂRUŢĂ

Exit mobile version