Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

70 la sută din buletinele de vot au primit bun de tipar

OLT. Biroul Electoral a dat bun de tipar pentru 70 la sută din buletinele de vot care vor fi folosite, la 1 iunie, în judeţul Olt. Cele 1.740.000 de buletine pentru alegerea preşedintelui consiliului judeţean, a primarilor, a consilierilor judeţeni şi a consilierilor locali vor fi preluate de preşedinţii circumscripţiilor electorale şi de primari pe durata a două zile, după un grafic stabilit de prefectură. După preluarea buletinelor, şefilor de circumscripţii li se vor înmâna, de către prefectură, şi listele complementare şi cele suplimentare care pot fi, la rigoare, multiplicate. De asemenea, prefectura va înmâna circumscripţiilor electorale o broşură cu instrucţiuni privind desfăşurarea procesului electoral. „Odată cu materialele pe care preşedinţii circumscripţiilor electorale le vor lua de la prefectură, aceştia vor intra şi în posesia ştampilelor de vot şi a ştampilelor de control. Ştampilele le vom ridica de la Bucureşti în timp util“, a declarat subprefectul Virgil Panduru.

Costel Mirea

Calculatoare pentru copii

VÂLCEA. Copiii care sunt încadraţi în învăţământul special şi în învăţământul special integrat din judeţul Vâlcea se pot bucura de 63 de calculatoare oferite câtorva şcoli de către Academia de Ştiinţe Economice Bucureşti. Unităţile şcolare care au beneficiat de această ofertă sunt: Şcoala cu clasele I-VIII Măldăreşti, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Băbeni, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Bistriţa, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Vâlcea, Grupul Şcolar Sanitar „Antim Ivireanul“ Râmnicu Vâlcea, Grupul Şcolar „Constantin Brâncoveanu“ Horezu, Grupul Şcolar „Preda Buzescu“ Berbeşti şi Şcoala cu clasele I-VIII Costeşti. „De asemenea, am mai primit de la aceeaşi instituţie de învăţământ universitar un microbuz şi o Dacia break. Pe această cale, vrem să mulţumim rectorului Academiei de Ştiinţe Economice Bucureşti, profesorul universitar doctor Ion Gheorghe Roşca, care nu a uitat nici un moment meleagurile sale natale şi se gândeşte cu speranţă la viitorul copiilor vâlceni“, a spus Paul Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea.

Mădălina MITROI

Lecţie deschisă despre educaţie în Vâlcea

VÂLCEA. Lecţia cu cel mai mare număr de elevi din lume a fost organizată, în această săptămână, la Vâlcea. Biroul Zonal al Organizaţiei World Vision România a încercat să se alăture iniţiativei Campaniei Globale pentru Educaţie pentru a stabili un nou record mondial privind implicarea unui număr cât mai mare de elevi la o „Lecţie deschisă despre educaţie“. Manifestarea a fost organizată în cadrul Săptămânii Globale de Acţiune şi a vizat opt comune din judeţele Vâlcea şi Olt. Evenimentul a fost susţinut de cadrele didactice din şcolile din mediul rural, iar câte doi martori au certificat participarea elevilor. În urma centralizării fişelor de prezenţă de către Biroul Vâlcea, s-a constatat că au participat la acest eveniment 1.021 de copii. Comunele participante la acţiune au fost Stoileşti, Nicolae Bălcescu, Drăgoeşti, Scundu, Dobroteasa, Mihăeşti, Orleşti şi Ioneşti. Copiii au avut ocazia să transmită, sub diferite forme, mesaje către politicieni şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, prin care să-i determine pe aceştia să acţioneze pentru a respecta dreptul la educaţie. Campania Globală pentru Educaţie iniţiază activităţi care unesc mai multe organizaţii ale societăţii civile, ONG-uri, sindicate din învăţământ şi activişti din domeniul drepturilor copilului.

Mădălina MITROI

Exit mobile version