Acasă Local Gorj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Managerii spitalelor, evaluaţi

GORJ. Acţiunea de evaluare a managerilor unităţilor spitaliceşti din judeţul Gorj se va relua săptămâna viitoare. Potrivit directoarei Autorităţii de Sănătate Publică (ASP), medicul Mariana Sfichi, au apărut noi norme ale Ministerului Sănătăţii, fapt pentru care se va relua evaluarea activităţii managerilor celor opt spitale din Gorj: „Se va trece din nou la evaluarea activităţii managerilor de spitale. Am mai demarat o astfel de acţiune, însă am fost opriţi de minister. Până pe 18 aprilie, dosarele trebuie depuse la comisia centrală de evaluare Bucureşti“. Vor fi verificaţi atât indicatorii economico-financiari, cât şi cei specifici activităţii spitalelor.

Mihaela FLOROIU

Gratuităţi la transportul în comun

GORJ. Peste 6.000 de persoane din Târgu Jiu circulă gratuit pe mijloacele de transport în comun. Societatea TRANSLOC a acordat, în acest an, în conformitate cu prevederile legale, 614 legitimaţii gratuite pentru mijloacele de transport în comun. Dintre beneficiarii acestora, cei mai mulţi sunt pensionari, 350, şi veteranii de război, 187. Au mai beneficiat de legitimaţii 51 de foşti deţinuţi politici, 20 de persoane deportate în regimul trecut şi şase eroi-martiri şi luptători în Revoluţia din decembrie 1989.

De asemenea, printr-o hotărâre a Consiliului Local Târgu Jiu, 5.676 de pensionari cu pensii mai mici de 650 de lei au primit călătorii dus-întors gratuite pe lună.

Alin ION

Patru dintr-o lovitură

MEHEDINŢI. Două autovehicule s-au ciocnit frontal ieri- dimineaţă, la intrarea în comuna Tâmna, judeţul Mehedinţi. Accidentul s-a produs din cauza vitezei cu care rula şoferul unui autoturism BMW. Conducătorul auto a intrat pe contrasens şi a lovit o autoutilitară ce circula regulamentar. În urma impactului violent, şoferul BMW-ului a rămas încarcerat, fiind nevoie de intervenţia Serviciului de Descarcerare, iar alte trei persoane au ajuns în stare gravă la Secţia de Urgenţă a Spitalului din Drobeta Turnu Severin.

„Şoferii celor două maşini au suferit traumatisme cranio-cerebrale deschise, iar o femeie a fost lovită în zona feţei, având o fractură la piramida nazală şi plagă la nivelul feţei“, a spus Eleodor Mihuţ, medic ambulanţă.

Alin GHICIULESCU

Societăţi de leasing, verificate de Garda Financiară

GORJ. Trei societăţi de leasing din Târgu Jiu sunt în atenţia Gărzii Financiare Gorj. Verificările sunt axate în special pe controlarea facturilor de leasing şi a înregistrării acestora în contabilitate. De curând, conducerea Gărzii Financiare Gorj a primit o adresă în care reprezentanţii ANAF Vâlcea solicitau controlarea documentelor contabile de la trei dintre sediile sociale ale firmelor de leasing ce funcţionează în Târgu Jiu. Echipele vor verifica facturile de leasing emise şi dacă maşinile vândute prin leasing există. Potrivit comisarului şef de divizie al Gărzii Financiare Gorj, Ion Pupăzan, aceste controale se desfăşoară prin încrucişare, sediile principale ale firmelor de leasing fiind verificate, la rândul lor, de comisarii din Vâlcea. Acesta a mai precizat că, prin aceeaşi metodă de verificare încrucişată, sunt verificate şi facturile emise, precum şi înregistrările contabile ale unei societăţi de construcţii din Galaţi, care distribuie marfă în Gorj.

Mihaela Floroiu

Acţiuni de colectare
a aparaturii electrice şi electronice

GORJ. Locuitorii municipiului Târgu Jiu, care vor să scape de aparatura electrică şi electronică ieşită din funcţiune, pot să le scoată în faţa locuinţelor, în dimineaţa ultimei zile de sâmbătă a fiecărei luni. Cristina Ghiţă, inspector de mediu în cadrul Primăriei Târgu Jiu, a precizat că acţiunea este organizată de primărie, în vederea colectării cantităţii minime pe cap de locuitor. Până acum, s-a desfăşurat o singură campanie de colectare a deşeurilor de acest fel, o altă acţiune urmând să se desfăşoare sâmbătă, 29 martie.

Alin ION

Exit mobile version