Acasă Local Gorj SCURTE ŞTIRI

SCURTE ŞTIRI

Zeci de oameni cu fracturi

Peste 50 de persoane din judeţul Vâlcea, majoritatea vârstnici, au ajuns în spital cu diferite fracturi la mâini şi picioare, după ce au alunecat pe gheaţă. Georgeta Sălişte, managerul general al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea, a declarat că în Secţia de ortopedie a unităţii erau internate vineri 54 de persoane. „Avem la Ortopedie 54 de bolnavi internaţi cu fracturi de gambă, femur, şold sau mâini, pentru că au alunecat pe gheaţă, dar secţia nu e încă aglomerată. Majoritatea sunt bătrâni, cel mai vârstnic pacient având 94 de ani. Unii sunt internaţi de mai mult timp, iar alţii de curând“, a declarat Georgeta Sălişte. Pe lângă cele 54 de persoane internate la Ortopedie vin zilnic şi alţi pacienţi care au avut fracturi la mâini ori la picioare ca să îşi scoată tijele sau să îşi dea jos ghipsul.

Alina STATE-FULGER

Transport ilegal de animale

Lucrătorii Posturilor de Poliţie Amărăşti şi Glăvile au organizat şi executat joi, între orele 11.00 – 16.00, o acţiune pe raza de competenţă pe linia respectării normelor rutiere şi a transportului de animale. Cu această ocazie a fost identificat în trafic, pe DJ 677A, Robert C., de 30 de ani, din comuna Băbana, judeţul Argeş, care transporta cu un autoturism Aro două bovine, fără a avea documente de provenienţă sau proprietate. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor din HG nr. 984/2005, cu amendă în valoare de 500 de lei. Poliţiştii au mai aplicat patru sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea normelor rutiere, în valoare de 600 de lei, patru puncte de penalizare şi două avertismente.

Iuliana ROŞCA

Vâlcean agresat într-un bar

Un vâlcean a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost bătut de mai mulţi indivizi într-un bar din municipiul Râmnicu Vâlcea. Incidentul
s-a petrecut joi, în jurul orei 15.00. La faţa locului s-a deplasat un echipaj al poliţiei care a identificat persoanele implicate în scandal, acestea fiind: Marius N., de 30 de ani, din comuna Berislăveşti, Sorin N., de 29 de ani, din comuna Sălătrucel, şi Gheorghe N., de 22 de ani, din comuna Berislăveşti. Cei trei l-au agresat pe Gheorghe P., de 42 de ani, din Râmnicu Vâlcea. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, în vederea acordării îngrijirilor medicale. În cauză se continuă cercetările, iar în funcţie de concluziile actului medico-legal se va proceda la încadrarea juridică a faptei.

Iuliana ROŞCA

Organizaţile PLD din Plopşoru şi Alimpeşti au migrat la PNL

Două organizaţii locale PLD din judeţul Gorj au trecut la PNL. Conducerile filialelor din comunele Plopşoru şi Alimpeşti au anunţat vineri decizia de a se înscrie în PNL împreună cu toţi membrii organizaţiilor. Acestea au obţinut procente mai mari la alegerile europarlamentare decât filialele PNL. Din acest motiv, preşedinţii celor două organizaţii PLD vor prelua conducerea filialelor PNL din Plopşoru şi Alimpeşti. Ion Gheorghiţă şi Leonida Belgher, preşedinţii organizaţiilor locale din Plopşoru şi Alimpeşti, au spus că nu au acceptat să se alăture democraţilor pentru că nu au vrut să fie conduşi de aceştia. „Regret faptul că PLD nu mai este. Faptul că a fuzionat cu PD a fost o mare greşeală“, a spus Leonida Belgher.

Dan Ilie Morega, preşedintele PNL Gorj, a precizat că alte şase organizaţii PLD au cerut să se înscrie în PNL. Şi organizaţia PLD din oraşul Ţicleni a trecut la PNL, la fel ca şi viceprimarul comunei Crasna. În schimb, filiala PLD Bâlteni s-a orientat către PSD.

Andrei IONESCU

Exit mobile version