Acasă Local Gelu Livezeanu, reţinut pentru trafic cu cocaină

Gelu Livezeanu, reţinut pentru trafic cu cocaină

Gelu Livezeanu a fost reţinut de poliţiştii gorjeni în baza unui mandat internaţional, fostul cap al lumii interlope din Târgu Jiu fiind cercetat în Germania pentru trafic de cocaină.

 

 

Unul dintre foştii capi ai lumii interlope din Târgu Jiu, Gelu Livezeanu, de 41 de ani, a fost reţinut ieri de poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Gorj. Reţinerea târgujianului a fost făcută şi cu sprijinul Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipale, care a reuşit să îl depisteze rapid pe Livezeanu, înainte ca acesta să poată să se sustragă executării mandatului. Potrivit datelor furnizate de poliţiştii germani colegilor lor din Gorj, Gelu Livezeanu era căutat de câteva luni, fiind dat în urmărire internaţională. Din datele oferite de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj, rezultă că Livezeanu a fost implicat în trafic de droguri şi a reuşit să pună bazele unei reţele care importa cocaină din America de Sud şi o plasa pe piaţa germană şi austriacă. Afacerea cu droguri nu a mers prea mult timp, pe fir intervenind poliţiştii germani.

 

58 de kilograme de cocaină

 

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, Ionuţ Daniel Tică, reţeaua a reuşit să „importe“ din Costa Rica o cantitate de 58 de kilograme de cocaină: „Am primit acest mandat de reţinere european emis de poliţia germană, care îl cercetează pe târgujian pentru trafic de droguri şi substanţe psihotrope. Cel căutat se sustrăgea cercetărilor şi a fost dat în urmărire. Împreună cu mai multe persoane, în perioada septembrie 2005 – septembrie 2006, cetăţeanul din Târgu Jiu a adus circa 58 de kilograme de cocaină din Costa Rica şi le-a plasat pe pieţele din Germania şi Austria. Nu avem informaţii dacă în această cauză mai sunt cercetaţi şi alţi cetăţeni români. În baza mandatului primit s-a procedat la reţinerea celui urmărit. Acesta va fi prezentat Curţii de Apel din Craiova, care va dispune măsurile care se impun în astfel de cazuri“, a declarat purtătorul de cuvânt Ionuţ Daniel Tică. Judecătorii Curţii de Apel din Craiova pot să menţină măsura reţinerii lui Gelu Livezeanu, până la întocmirea actelor pentru extrădarea acestuia în Germania, în vederea continuării cercetărilor de către poliţiştii germani.

 

A fost condamnat

 

Gelu Livezeanu a fost implicat în luna mai 2001 într-un scandal, în care rival i-a fost alt reprezentant al lumii interlope, Constantin Păun. În urma altercaţiei, Gelu Livezeanu s-a ales cu dosar penal şi după câţiva ani de anchete, poliţiştii gorjeni au reuşit să soluţioneze dosarul, nu înainte de a-l descoperi pe Livezeanu în Ungaria, de unde a fost extrădat în baza unui mandat. Ulterior, târgujianul a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru vătămare corporală. Fostul campion la lupte a fost apoi eliberat condiţionat din penitenciar, după ce executase doi ani şi trei luni din pedeapsa primită. Apele păreau să se fi liniştit pentru fostul cap al lumii interlope, acesta putând fi văzut şi la evenimente mondene. La un moment dat a plecat din ţară. Recent poliţiştii gorjeni au intrat în posesia mandatului emis de poliţia germană, Livezeanu fiind cercetat penbtru trafic de droguri.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version