Acasă Local Înmormântat de ziua lui

Înmormântat de ziua lui


Lacrimi şi durere la Drăgăneşti-Olt. Fostul primar al oraşului, Nicolae Bălănescu, şi soţia sa, Maria, au murit luni seară, într-un cumplit accident de circulaţie, petrecut la Cârcea, în Dolj.

Nicolae şi Maria Bălănescu, de 45, respectiv 40 de ani, se întorceau de la Craiova, când autoturismul în care se aflau, Dacia Solenza, cu numărul de înmatriculare OT-62-BNM, a fost spulberat de un mărfar ce se îndrepta dinspre Craiova spre Piatra-Olt.

În urma impactului, Maria Bălănescu, aflată pe locul din dreapta, a murit pe loc. Soţul său a mai trăit o jumătate de oră.

Fetiţa celor doi soţi, Adina, de zece ani, a suferit răni uşoare, iar nepoţica de cinci ani, Rebeca, este în stare gravă la Spitalul de Urgenţă Craiova.

Maria şi Nicolae veneau de la o rudă din Craiova. La întoarcere, au făcut câteva cumpărături de la Metro. În drum spre casă, vieţile lor au fost spulberate de tren.

Ucişi de locomotivă din vina şoferului

Cercetările efectuate de oamenii legii în cazul tragicului accident au concluzionat că vina aparţine şoferului.

La trecerea la nivel cu calea ferată, şoferul nu a respectat semnificaţia indicatoarelor rutiere de „Oprire“ şi maşina a fost izbită în laterala dreapta de locomotiva trenului de marfă. Impactul a fost deosebit de violent, automobilul fiind târât de tren aproximativ 300 de metri.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje ale ambulanţei şi SMURD. Cele două fetiţe, aflate pe locurile din spate, au fost transportate de urgenţă la spital, iar medicii SMURD au încercat să îl resusciteze pe Nicolae Bălănescu şi să îl scoată dintre fiarele contorsionate ale maşinii. Acesta a decedat, în ciuda eforturilor personalului medical. Rebeca, fetiţa de cinci ani care se afla în maşină împreună cu familia Bălănescu, a fost transportată de urgenţă la spital, în stare gravă, şi internată în secţia de reanimare. „Acum, starea ei este stabilă. Fetiţa este conştientă şi nu mai este nevoie să fie ventilată mecanic“, a declarat ieri Mariana Trică, directoarea de îngrijiri a Spitalului de Urgenţă Craiova.

Accident la indigo

Autorităţile spun că trecerea la nivel cu calea ferată de la Cârcea este semnalizată corespunzător, în ciuda faptului că astfel de incidente s-au mai petrecut. Un accident asemănător s-a produs în urmă cu doi ani, la aceeaşi trecere la nivel, şi s-a soldat cu un mort şi trei răniţi grav. În decembrie 2005, un autoturism Dacia, în care se aflau Ionuţ Cosmin Bojin, de 31 de ani, preot la biserica din Caracal, Olt, soţia acestuia, Luminiţa, şi cei doi copii, Ionuţ, de şapte ani, şi Ana, de trei ani, a intrat în coliziune cu o locomotivă. Preotul a murit pe loc. Luminiţa Bojin considera la momentul respectiv că trecerea la nivel cu calea ferată nu era semnalizată corespunzător.

În ambele cazuri, ancheta poliţiei a concluzionat că vina a aparţinut şoferilor, care au trecut fără să se asigure. „Este semnalizată corespunzător. Barierele sau indicatoarele se montează în funcţie de rangul drumului. În cazul drumurilor naţionale, se montează bariere electronice cu semnale acustice. Aici s-au montat indicatoare şi trebuia să se respecte semnificaţia acestora“, a explicat Constantin Budici, şeful secţiei regionale de Poliţie Transporturi Feroviare.

Nicolae va pleca singur pe ultimul drum

Primarul din Drăgăneşti-Olt, Dan Mateescu, şi ceilalţi angajaţi ai instituţiei care îl cunoşteau pe Nicolae Bălănescu sunt şocaţi de cele întâmplate.

Din anul 1992 şi până în 1996, pe vremea când tot Dan Mateescu era primar al oraşului Drăgăneşti, Nicolae a ocupat postul de viceprimar. Apoi, din 1996 şi până în 2000, el a fost primar al oraşului. Bărbatul lucra la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM). Soţia sa era angajată în cadrul Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Olt. „Era un om deosebit, ambiţios şi dornic să muncească. Îl cunosc de când avea 18 ani. Din ’92 până în ’96 a fost viceprimarul meu. Acum locuia la Slatina cu soţia sa. Avea o fetiţă pe care o adora. Familia era cea mai importantă pentru el“, a spus, printre lacrimi, primarul din Drăgăneşti-Olt, Dan Mateescu.

Acesta a mai povestit că viaţa l-a încercat pe Nicolae încă de când era elev la liceu. Atunci, el şi-a pierdut tatăl şi a rămas doar în grija mamei, împreună cu fratele său.

De dragul soţiei sale a renunţat chiar şi la religie. Luni seară însă, destinul a fost nemilos cu soţii Bălănescu. Cadavrele celor doi au fost luate ieri de la morga spitalului din Craiova şi transportate la Drăgăneşti-Olt. Nicolae va pleca pe ultimul său drum singur. El va fi înmormântat în ziua de Sfântul Nicolae, la Drăgăneşti-Olt, iar soţia sa, la Motăţei.

Exit mobile version