Acasă Local Dolj Amenda buclucaşă

Amenda buclucaşă

Un bărbat din comuna doljeană Teasc a fost înştiinţat că trebuie să plătească o amendă pentru depăşirea vitezei legale, chiar dacă nu a condus niciodată şi nu are maşină sau permis.

Radu Ştefan, de 40 de ani, din comuna doljeană Teasc, a fost anunţat de Serviciul Poliţiei Rutiere Cluj, la sfârşitul lunii septembrie, că a fost depistat pe raza localităţii Copăceni din Cluj conducând autoturismul DJ-99-GMB cu 72 km/h. Cum pe acea porţiune de drum viteza maximă admisă este 50 km/h, doljeanul a fost amendat cu 156 de lei şi s-a ales cu trei puncte de penalizare. Problema este că Radu Ştefan, din Teasc, nu a avut niciodată maşină şi permis de conducere şi nici prin Cluj nu a călcat. Bărbatul, tatăl a şase copii, nu are cu ce să plătească amenda şi crede că s-a greşit undeva. „Am primit la primărie amendă pentru exces de viteză. Eu nu am avut niciodată maşină şi permis. Aş vrea să mi se anuleze amenda şi să rămân numai cu punctele ălea de penalizare, că şi aşa nu am permis“, a povestit Radu Ştefan.

 

Doi Radu Ştefan în Teasc

 

Poliţiştii clujeni au explicat că, după ce un autovehicul este surprins de camerele de luat vederi încălcând viteza legală, proprietarul acestuia este invitat în scris să comunice cine a condus în acel moment maşina respectivă. După ce proprietarul maşinii transmite datele conducătorului auto, poliţiştii de la Rutieră încheie şi trimit procesul-verbal contravenientului. „Acesta este întocmit numai după ce se comunică cine a condus autovehiculul respectiv, pentru că nu întotdeauna acesta este condus de proprietar“, a declarat inspector Raluca-Claudia Secan, purtătoarea de cuvânt a IPJ Cluj.

Până aici, toate bune, numai că în localitatea Tesc sunt doi bărbaţi care se numesc Radu Ştefan, născuţi în acelaşi an. Primul este cel care a primit amenda, născut pe 22.06.1967, domiciliat pe strada Jiului, nr. 49, comuna Teasc, şi al doilea este Radu Ştefan, născut pe 24.01.1967, domiciliat pe strada Eroilor nr. 104, comuna Teasc, proprietarul maşinii surprinse încălcând viteza legală în Cluj.

 

Încurcate sunt căile… procesului-verbal

 

Poliţiştii clujeni spun că acea invitaţie a ajuns la Radu Ştefan, persoana care nu are permis şi maşină, pentru că ambii figurează în baza de date cu aceeaşi adresă, respectiv Eroilor, nr. 104. După ce a primit invitaţia, bărbatul şi-a dat seama că nu el era destinatarul şi a luat legătura cu celălalt Radu. A transmis la Cluj datele lui Radu Ştefan, proprietarul maşinii, dar amenda i-a venit tot lui. Poliţiştii din Cluj îl contrazic şi spun că şi-a trimis datele sale şi nu ale proprietarului maşinii. Reprezentanţii IPJ Dolj au comunicat că în evidenţe nu este o coincidenţă de adresă între cei doi. Maşina depistată în Cluj este pe numele lui Radu Ştefan, domiciliat pe strada Eroilor nr. 104, iar pe strada Jiului nr. 49 locuieşte celălalt Radu.

Conform poliţiştilor, pentru a scăpa de amendă, doljeanul nu poate decât să conteste procesul-verbal de contravenţie în instanţa pe raza căreia s-a constatat contravenţia. Conform legii, acest lucru se poate face în termen de 15 zile de la data primirii procesului-verbal, iar Radu l-a primit acum mai bine de o lună, în prezent fiind bun de plată.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version