Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Autorul crimei de la Slatina, prezentat Tribunalului Olt

OLT. Bărbatul care şi-a omorât nevasta în bătaie pentru că nu mai suporta să o vadă băută mereu a fost prezentat ieri Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, judecătorul Gheorghe Biolan, instanţa de judecată nu stabilise ieri dacă Gheorghiţă Irimia, de 38 de ani, din Slatina, va fi arestat pentru 29 de zile. „Bărbatul a fost prezentat Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă şi urmează deliberarea. Mâine (astăzi – n.r.) vom şti şi rezultatul deliberării“, a spus judecătorul Biolan. Gheorghiţă Irimia a fost reţinut pentru 24 de ore, marţi seară, pentru omor calificat. Bărbatul şi-a bătut soţia cu bestialitate pentru că se săturase să o vadă numai beată. La scurt timp după bătaia primită, femeia a murit din cauza unui şoc hemoragic mixt. Gheorghiţă este cercetat pentru omor calificat, iar dacă va fi găsit vinovat va petrece în închisoare până la 25 de ani.

Dana MIHĂILĂ

 

Incendiu provocat de un boiler

OLT. Un bărbat din Caracal a fost la un pas de a rămâne fără casă, în urma unui incendiu izbucnit de la un boiler. Incidentul s-a produs miercuri seară în garsoniera lui Viorel T. Speriaţi de fumul negru ce ieşea din imobil, vecinii au anunţat imediat pompierii. Ajunşi la faţa locului, militarii au găsit uşa garsonierei încuiată şi au fost nevoiţi să o spargă pentru a intra să stingă focul. După ce s-au asigurat că înăuntru nu sunt victime, militarii au intrat în baie şi au stins boilerul ce era cuprins de flăcări.

Din primele cercetări, pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit produs la instalaţia boilerului.

Dana Mihăilă

 

Neatenţia i-a trimis în şanţ

VÂLCEA. O femeie a ajuns în spital după ce maşina în care călătorea s-a răsturnat într-un şanţ. Accidentul a avut loc miercuri dimineaţă, când Gheorghe T., de 38 de ani, din comuna vâlceană Amărăşti, în timp ce conducea autoturismul Dacia 1307 pe DN 64, din direcţia Drăgăşani către Râmnicu Vâlcea, pe raza localităţii Prundeni, din cauza neatenţiei în conducere, a părăsit carosabilul, intrând în şanţ. Potrivit oamenilor legii, în urma accidentului a rezultat rănirea gravă a Valentinei I., de 52 de ani, din municipiul Drăgăşani, pasageră pe scaunul din dreapta faţă al autoutilitarei. Femeia a fost transportată la Spitalul din Drăgăşani, unde i s-a stabilit diagnosticul fractură antebraţ dreapta şi traumatism craniu facial. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, şi i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Sergiu MIR

 

Găsit mort în propria locuinţă

Pătru D., de 56 ani, din Râmnicu Vâlcea, a fost găsit miercuri seară de vecinii săi mort în propria locuinţă. Vecinii le-au spus poliţiştilor că bărbatul suferea de diabet zaharat în formă avansată. După primele cercetări la faţa locului, poliţiştii nu au găsit urme de violenţă pe cadavru. Corpul neînsufleţit a fost depus la morga Spitalului nr. 2 din Râmnicu Vâlcea, în vederea efectuării necropsiei. Cercetările continuă până la stabilirea clară a împrejurărilor în care a survenit decesul.

Sergiu MIR

 

S-a terminat vacanţa

Astăzi este ultima zi de vacanţă a elevilor din învăţământul primar şi preşcolar. Timp de o săptămână, copiii au fost în vacanţă, iar în intervalul 2 – 10 februarie 2008 este programată vacanţa intersemestrială. Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului a stabilit prin ordin al ministrului ca semestrul I al anului şcolar să se finalizeze vineri, 1 februarie 2008. Acesta va fi întrerupt de vacanţa de iarnă, care va avea loc în perioada 22 decembrie 2007 – 6 ianuarie 2008. Semestrul II va debuta luni, 11 februarie 2008, şi se va finaliza vineri, 13 iunie 2008. În total, anul şcolar va avea 35 de săptămâni de şcoală (175 de zile lucrătoare).

Iuliana ROŞCA

Exit mobile version