Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Românii – inamicul public numărul unu la Roma

Primarul Romei, Walter Veltroni, a cerut o intervenţie de urgenţă a guvernului şi a forţelor de ordine pentru a pune capăt valului de infracţiuni comise de români în ultima perioadă. „Situaţia siguranţei publice din Roma s-a înrăutăţit de câteva luni din cauza deschiderii graniţelor pentru cetăţenii proveniţi din România“, a spus Veltroni. Apelul edilului roman vine la scurt timp după sângerosul incident de miercuri, din cartierul african din nordul Romei, când un român a fost ucis şi alţi doi au fost grav răniţi în urma unei reglări de conturi între două benzi rivale. „Miercuri seară s-a întâmplat ceva de nepermis“, a declarat Veltroni. „Din ianuarie şi până în luna august, dintre cele 3.557 de arestări efectuate de carabineri, în 2.689 de cazuri a fost vorba de cetăţeni români, adică 75,5 la sută“, a mai spus primarul Romei, menţionând că în restul cazurilor este vorba de 7,3 la sută marocani, 4,4 la sută albanezi, în clasament urmând Bosnia, Senegal, Polonia şi Serbia. Veltroni a cerut intervenţia autorităţilor pentru „a asigura în primul rând siguranţa cetăţenilor italieni şi, în al doilea rând, pentru a-i proteja pe românii cinstiţi, întrucât mulţi dintre ei sunt cetăţeni corecţi, iar oraşul nostru îi primeşte cu braţele deschise“.

Românul supranumit „magul superalcoolicelor“, arestat în Italia

După numeroase furturi de whisky de cea mai bună calitate, un român supranumit „magul superalcoolicelor“ a fost arestat de Poliţia din Firenze, Italia. După cum informează Agenţia italiană de presă Agi, românul de 28 de ani a fost arestat joi după-amiază, după ce a fost prins în flagrant de carabinieri. Infractorul tocmai furase mai multe sticle de whisky dintr-un magazin din Firenze. După ce a scos sticlele de whisky din ambalaje, românul a pus pe raft cutiile goale, iar sticlele le-a ascuns în pantalonii de ciclism, pe care îi purta pe sub blugi. Apoi s-a prezentat la casă şi a plătit doar câteva cutii de bere, în valoare de trei euro. Bărbatul a fost însă arestat de carabinieri după ce a fost identificat cu ajutorul camerelor de filmat din magazin. Românul mai dăduse o spargere într-un magazin în aceeaşi zi, de unde furase 15 sticle de whisky. Potrivit anchetatorilor, în ultimele 48 de ore, în Firenze au mai avut loc furturi similare de whisky, în total fiind sustrase 49 de sticle, în valoare de 2.011 euro.

Jefuit şi agresat de un algerian la Bologna

Agenţii de ordine din cadrul Nucleului Radiomobil de Carabinieri din Bologna au intervenit miercuri seară în cazul unui român de 19 ani, ce se refugiase în supermarketul „IN’S“. După cum informează Agenţia de presă Ansa, românul le-a declarat carabinierilor că tocmai fusese jefuit. El ceruse ajutorul autorităţilor după ce văzuse că în faţa magazinului era aşteptat de cetăţeanul algerian ce îl jefuise şi de doi prieteni ai acestuia, care l-au ameninţat că îl vor ucide. Intervenţia carabinerilor a permis blocarea atacatorului, care a încercat să fugă în momentul în care a văzut echipele de ordine. Carabinierii au reuşit să recupereze portofelul tânărului român, iar în urma percheziţiei, au mai descoperit asupra algerianului un cuţit şi o cantitate de droguri. Atacatorul de origine algeriană are 20 de ani şi nu are domiciliul stabil în Italia.

Grupaj realizat de Delia PĂTRU

Exit mobile version