Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Au căzut cu autoturismul într-o râpă

OLT. Doi bărbaţi au tras o sperietură zdravănă după ce maşina în care se aflau a căzut într-o râpă. Incidentul rutier s-a petrecut luni seară, în intersecţia de la Jitaru, judeţul Olt. Autoturismul Renault, proprietatea lui Mărinică C., din comuna Piscu Vechi, judeţul Dolj, era condus de Ionel F., de 51 de ani, din Craiova. În intersecţia respectivă, autoturismul a părăsit carosabilul, s-a răsturnat şi a ajuns în râpă. Din fericire, conducătorul auto şi Dumitru V., de 46 de ani, din comuna Mârşani, judeţul Dolj, pasager în maşină, au scăpat cu răni uşoare. Cei doi bărbaţi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Olt, însă medicii au stabilit că aceştia nu necesită internarea.

Potrivit poliţiştilor, accidentul s-a produs după ce conducătorul auto a pierdut controlul volanului. Şoferul nu era sub influenţa băuturilor alcoolice şi atât el, cât şi pasagerul purtau centura de siguranţă. Poliţia continuă cercetările pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a petrecut accidentul.

Dana MIHĂILĂ

 

A intrat cu maşina într-un cap de pod

OLT. Trei tineri au fost implicaţi într-un accident de circulaţie, după ce maşina condusă de unul dintre ei a intrat într-un cap de pod. Evenimentul rutier a avut loc în jurul orei 18.20, pe DJ 703, pe raza comunei Jitaru. Gheorghe B., de 19 ani, din Jitaru, se deplasa luni seară la volanul maşinii Dacia Logan, proprietatea tatălui său. În comuna amintită mai sus, tânărul nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, autoturismul a părăsit partea carosabilă şi a intrat într-un cap de pod.

Au fost răniţi şoferul şi două pasagere din maşină, Florina M. şi Nicoleta M., ambele de 22 de ani, din Potcoava. Victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean, însă medicii au stabilit că rănile acestora nu necesită internarea. Şoferul s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Dana MIHĂILĂ

 

Şi jandarmii au început şcoala

VÂLCEA. O dată cu începerea noului an şcolar, şi Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica“ din Drăgăşani şi-a deschis porţile. La festivitatea de deschidere a participat generalul de brigadă Ion Crînguş, adjunct al Inspectorului General al Jandarmeriei Române. Au mai fost prezenţi primarul Gheorghe Iordache, personalităţi locale, reprezentanţi ai şcolii vâlcene, precum şi jurnalişti. „În noul an de învăţământ au fost înscrişi 170 de elevi, din care 15 fete şi doi băieţi de etnie romă, mai mult cu 20 decât anul trecut. Momentul culminant al ceremoniei – defilarea elevilor- a fost foarte apreciat de cei prezenţi“, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei din Drăgăşani, maiorul Ionel Arapalea.

Iuliana ROŞCA

 

30 de staţii noi de autobuz în Râmnicu Vâlcea

VÂLCEA. 30 de staţii de autobuz vor fi montate în curând pe străzile din Râmnicu Vâlcea. Prima din lotul celor 30 achiziţionate de primăria municipiului a fost montată în zona Troianu. Termenul estimat pentru montarea întregului lot de staţii noi este de aproximativ trei săptămâni. Potrivit reprezentanţilor primăriei, amplasarea lor se va face şi în zona urbană a municipiului, dar mai ales în afara acesteia, în zonele limitrofe Râmnicului, de unde municipalitatea a primit cele mai multe cereri în acest sens.

Sergiu MIR

 

Exit mobile version