Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Cu metrul cub de retrocedări pe urmele lui Giugea

Autorităţile din fruntea Prefecturii Dolj s-au ţinut de cuvânt şi au venit ieri cu actele lăsate nesemnate de fostul prefect Nicolae Giugea încă din 2006. Potrivit prefectului Silviu Dumitru, e vorba de dosare de retrocedare trecute prin mâna juriştilor din prefectură şi a subprefectului Ionel Ciobotea care nu au primit însă semnătura fostului prefect Nicolae Giugea. Dumitru a declarat ieri că l-a însărcinat pe consilierul său, Marin Privantu, „să ia la mână toate hârtiile“, care însumează, conform lui Dumitru, „un metru cub“. Dorind să aflăm câţi oameni au avut de suferit de pe urma situaţiei şi cum, şi când se va repara aceasta, Dumitru a declarat că nu se ştie câte dosare de retrocedări sunt, iar în privinţa descărcării de documente există două soluţii. „Ori se reface referatul şi dăm noi hotărâri de comisie, ori chemăm prefectul care a lăsat aceste lucrări neterminate să semneze. Dar nu o să mă vedeţi umblând cu geanta de documente după Giugea“, a spus Dumitru.

Cristina BÎŢU

Fordul va crea 7.000 de locuri de muncă la Craiova

Dezvoltarea exponenţială a fabricii de automobile de la Craiova, o dată cu venirea companiei Ford, va determina creşterea numărului de salariaţi ai uzinei cu 6 – 7.000. Cel puţin aceasta este părerea prefectului de Dolj Silviu Dumitru, care a declarat ieri că oferta financiară prezentată de constructorul american contează mai puţin în condiţiile în care „valoarea socială este de 1.000 de ori mai mare“. Potrivit prefectului, meritul pentru privatizarea fabricii de la Craiova aparţine în exclusivitate guvernului condus de premierul Călin Popescu Tăriceanu, dar şi senatorului Mario Ovidiu Oprea care, întrebat de primul ministru la început de mandat ce ar vrea să se întâmple în Craiova, a spus: „Să se facă privatizarea la Daewoo, Electroputere sau Avioane“.

Cristina BÎŢU

Prefectul intră în concediu

Prefectul de Dolj, Silviu Dumitru, îşi ia concediu la numai o lună după numirea în funcţie. Dumitru a declarat că, dat fiind faptul că timp de doi ani cât s-a aflat în fruntea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dolj nu a putut să-şi ia liber, a solicitat conducerii Ministerului Internelor şi Reformei Administrative două săptămâni de concediu înainte de a intra în perioada pregătirilor pentru alegerile europarlamentare. „De doi ani nu mi-am mai luat concediu şi l-am rugat pe ministru să-mi iau acum pentru că urmează o perioadă grea, cea cu alegerile“, a spus Silviu Dumitru. Prefectul va începe după revenirea din concediu cursurile organizate de Institutul Naţional de Administraţie pentru a putea susţine examenul de înalt funcţionar public.

Cristina BÎŢU

Terenurile ADS, la consiliile locale

Terenurile deţinute de Agenţia Domeniilor Statului (ADS) vor trece în administrarea consiliilor locale, excepţie făcând suprafeţele care au rezultat în urma unor îndiguiri şi desecări (circa 200.000 de hectare), iar o decizie în acest sens va fi adoptată până la finalul lunii octombrie. Această trecere este o măsură care a fost enunţată şi de fostul ministru al agriculturii, Dan Motreanu, dar nu a fost pusă în practică deocamdată. „Avem în vedere şi se va lua decizia politică înainte de octombrie, trecerea suprafeţelor deţinute de ADS, altele decât cele obţinute prin desecare sau îndiguiri, la consiliile locale în hotarul cărora se află. (…) Destinaţia lor depinde de politica făcută de consiliile locale. Pot fi restituite sau le pot folosi concesionându-le pentru a-şi face venituri“, a declarat ieri ministrul agriculturii, Decebal Traian Remeş.

NewsIn

Exit mobile version