Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Tăriceanu vrea reducerea cu 10% a numărului funcţionarilor

Premierul Călin Popescu Tăriceanu este de acord cu reducerea numărului de funcţionari publici cu zece procente. În consecinţă, şeful executivului a cerut în şedinţa de guvern de marţi ca, peste o săptămână, miniştrii muncii şi finanţelor să-i propună variantele prin care sistemul bugetar va renunţa la peste 120.000 de angajaţi, informează un comunicat al guvernului. Conform ministrului muncii, Paul Păcuraru, reducerea numărului funcţionarilor publici cu 10% ar avea drept urmare doar în acest an o reducere a cheltuielilor bugetare cu 700 de milioane de euro.

Preşedintele CNI, numit secretar general al ANAF

Preşedintele Consiliului Naţional de Integritate, Nicu Marcu, reprezentant al Ministerului Economiei şi Finanţelor, a fost promovat temporar, prin decizie a premierului Călin Popescu Tăriceanu, în funcţia de secretar general al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, informează Mediafax. Premierul l-a mai numit pe Constantin Teodorescu în funcţia de secretar de stat la Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor, iar Ioana Apan a fost promovată temporar în postul de secretar general adjunct la Ministerul Economiei şi Finanţelor. Gheorghe Clement a fost numit, tot prin decizie a premierului, în funcţia publică de secretar general în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Diplomat român propus la conducerea misiunii ONU din Irak

Ministrul irakian de externe Hoshyar Zebari a cerut secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, să îl numească în funcţia de şef al misiunii Naţiunilor Unite din Irak pe fostul ambasador român la Bagdad, Radu Onofrei, relatează publicaţia americană The Boston Globe în ediţia electronică de ieri. Printre candidaţii la această funcţie se mai numără fostul adjunct al şefului misiunii ONU în Irak, suedezul Staffan de Mistura, francezul Jean Arnault, fost diplomat ONU care a coordonat misiuni ale Naţiunilor Unite în Afganistan, Guatemala şi Georgia, şi Ghassan Salame, fost ministru libanez al culturii şi consilier pe probleme irakiene al lui Kofi Annan, fostul secretar general ONU.

Noul prefect de Hunedoara, instalat în funcţie

Noul prefect de Hunedoara, Dan Pricăjan, a fost instalat ieri în funcţie, în prezenţa secretarului de stat Paul Victor Dobre, din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative. Dan Pricăjan a deţinut funcţia de subprefect al judeţului Hunedoara, el făcând rocada cu fostul prefect Cristian Vladu. La instalarea noului prefect au fost prezenţi zeci de primari hunedoreni, directori de la deconcentrate şi alţi oficiali. Secretarul de stat Paul Victor Dobre a afirmat că schimbarea prefecţilor este un lucru normal, iar aceştia trebuie să se obişnuiască acum cu acest lucru, deoarece mobilitatea prefecţilor este perfect legală. Actualul prefect de Hunedoara, Dan Pricăjan, a declarat că nu se aştepta să ajungă prefect, deşi a fost subprefect până acum. Fostul prefect susţine însă că va ataca în contencios schimbarea sa din funcţie, informează NewsIn.

Exit mobile version