Acasă Local Gorj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Petrecere în creierii munţilor
MEHEDINŢI. 250 de fii ai satului Iloviţa s-au întâlnit duminică noapte într-o pădure de la marginea localităţii Bahna, din judeţul Mehedinţi, şi au petrecut în aer liber până la ivirea zorilor.
Cu toate că este la cea de-a 11 ediţie, niciodată sărbătoarea „Fiii Satului“ nu a ţinut toată noaptea şi nu a fost organizată în aer liber, toate petrecerile precedente având loc în căminul cultural al comunei.
În inima muntelui, muzica lăutărească a fost la ea acasă, iar horele au curs una după alta.
Cu această ocazie, mai mulţi „copii ai satului“, care nu au uitat de unde au plecat şi au ajutat comunitatea în nenumărate rânduri, au fost făcuţi cetăţeni de onoare ai Iloviţei.
„Petrecere mare, niciodată nu a fost atâta lume. Am ales muntele şi din cauza valului de căldură ce nu ne mai dă pace. Au venit toţi sătenii, cu mic cu mare, şi au făcut noapte albă. Am dansat, am cântat şi ne-am simţit bine“, a declarat viceprimarul Petre Ţinică.
La anul, acesta doreşte ca petrecerea să ţină două nopţi şi două zile, să aibă timp toată lumea din judeţ să treacă şi să se petreacă la ei în comună.
Alin GHICIULESCU

Fără apă la robinet din cauza irigării grădinilor
 GORJ. Primăria Târgu Jiu a demarat un program de montare de apometre în localităţile componente, pentru a reduce astfel folosirea neraţională a apei. În această perioadă se lucrează la montarea de apometre în zonele Polata, Ursaţi şi Iezureni. Autorităţile susţin că presiunea de la robinetele celor care locuiesc la etajele superioare ale blocurilor din Târgu Jiu este redusă din cauză că mulţi localnici îşi udă grădinile cu apă din sistemul public. „Capacitatea staţiei de tratare este de 1.000 metri cubi pe secundă. Aceasta este cantitatea de apă care intră în reţeaua oraşului şi care, în mod normal, ar trebui să fie suficientă. Însă, în această perioadă de secetă, mulţi preferă să-şi irige grădinile, iar presiunea scade. Din acest motiv apar neplăceri pentru cei care locuiesc la etajele superioare ale blocurilor“, a precizat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu.
Andrei IONESCU

Bătrână de 78 de ani, violată
GORJ. O gorjeancă de 78 de ani din localitatea Urecheşti, comuna Drăguţeşti, a fost violată în urmă cu două zile de un vecin. Gheorghiţă Lazăr, de 25 de ani, era sub influenţa alcoolului când a pătruns în locuinţa bătrânei, pe care a obligat-o să întreţină relaţii sexuale cu el. După ce a scăpat din mâinile agresorului, femeia şi-a anunţat rudele, care au chemat poliţia. În numai câteva ore, autorul violului a fost reţinut şi introdus în arestul poliţiei. Gheorghiţă Lazăr este acuzat de violare de domiciliu şi viol, pe numele său fiind emis un mandat de arestare preventivă pe 29 de zile. După cum au precizat surse din cadrul Poliţiei Gorj, bărbatul este recidivist, fiind condamnat anterior pentru tentativă de viol şi furt din locuinţe. Bătrâna a fost internată în stare de şoc în Spitalul Judeţean din Târgu Jiu.
Eugen MĂRUŢĂ

Municipiul Târgu Jiu, deratizat
GORJ. Lucrările de deratizare şi dezinsecţie din municipiul Târgu Jiu au început în urmă cu câteva zile. Operaţiunile au demarat în cartierul Debarcader, care se află în apropierea unui lac. Dezinsecţii şi deratizări se fac frecvent în Parcul Central, acum fiind pentru a treia oară în acest an când se efectuează aceste operaţiuni. Primăria Târgu Jiu a alocat pentru aceste lucrări 45.000 de lei noi.
Andrei IONESCU

Exit mobile version