Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Ziua Grâului
Universitatea din Craiova şi Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă (SCDA) Caracal marchează astăzi, la Caracal, Ziua Grâului printr-o serie de acţiuni la care sunt invitaţi specialişti în domeniu. Organizatorii şi câteva societăţi private vor prezenta loturi de grâu, precum şi moduri şi produse de erbicidare la porumb.
Costel MIREA

Căruţaşii şi bicicliştii, la control
Două echipaje din cadrul Poliţiei Rutiere Olt au efectuat ieri o acţiune în Slatina pentru a sancţiona bicicliştii şi căruţaşii care încalcă regulile de circulaţie. Potrivit şefului Biroului de la Siguranţa Circulaţiei pentru Mediul Urban, Nicolae Cărămizaru, au fost sancţionaţi mai mulţi biciclişti şi căruţaşi care nu aveau echipamente regulamentare şi care se deplasau prin zone interzise. Nicolae Cărămizaru mai spune că astfel de acţiuni vor continua.
Dana MIHĂILĂ

Dosar penal pentru braconaj
Un bărbat din localitatea Teslui a fost surprins de jandarmi miercuri, pe raza localităţii Dobrosloveni, în timp ce pescuia ilegal. Alexandru B., de 27 de ani, a fost depistat în timp ce pescuia în perioada de prohibiţie folosind setci monofilament în lungime de 40 de metri. Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal, care a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal.
Maria PĂUN

Minori amendaţi pentru acte de violenţă
Doi tineri din Slatina au fost amendaţi de jandarmi miercuri, pentru că au săvârşit mai multe fapte antisociale. Ilinca C., din municipiu, a făcut o sesizare telefonică la numărul 956 prin care reclama faptul că mai mulţi tineri aflaţi în faţa Căminului nr. 1 de pe strada Crişan tulburau liniştea şi ordinea publică. În momentul în care femeia le-a atras atenţia, băieţii au trecut la ameninţări. J.C., de 14 ani, şi B.A., de 17 ani, ambii din Slatina, au pătruns în incinta imobilului reclamantei, adresându-i acesteia injurii şi ameninţând-o. Echipajul de jandarmi ajuns la faţa locului a aplanat conflictul, iar scandalagiii au primit amenzi în valoare de 100 de lei fiecare.
Maria PĂUN

Autoturism incendiat
O maşină Opel Omega a fost incendiată miercuri noapte de o persoană necunoscută. Incidentul s-a produs în jurul orei 3.20, pe raza comunei Bujoreni, judeţul Vâlcea. Autoturismul cu numărul de înmatriculare SB – 10 – RAA  era închiriat de Claudiu A. din comuna Bujoreni de la o persoană din Sibiu. În momentul izbucnirii incendiului autoturismul era parcat în faţa gospodăriei celui care îl închiriase. Focul a fost stins de pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru“ (ISU) Vâlcea, după o jumătate de oră de intervenţie, până la sosirea lor arzând tapiţeria, bordul şi instalaţia electrică a maşinii. Potrivit estimărilor, valoarea pagubelor produse de incendiu este de circa 5.000 de lei.
Alina STATE

Rezultate slabe la teza la matematică

Elevii din clasa a VII-a care au absentat la tezele cu subiect unic din luna mai la matematică au mai avut o şansă de a susţine această lucrare marţi. La această probă ar fi trebuit să participe 52 de elevi, dar
s-au prezentat doar 35, ei susţinând teza în 22 de unităţi şcolare din judeţul Vâlcea. „Lucrările elevilor au fost corectate la centrul unic de evaluare organizat la Şcoala Generală nr. 10, iar rezultatele au fost extrem de slabe. Din cei 35 de elevi prezenţi la examen, doar 12 au reuşit să obţină note de trecere, iar promovabilitatea a fost de 34,29 la sută. Din cei 12, doar un elev a reuşit să obţină nota 8,00, şase au primit nota 6,00, în timp ce doar cinci au obţinut nota de trecere, adică 5,00. Din ceilalţi 23 de elevi care nu au reuşit să ia o notă de trecere nouă au obţinut  note de 3,00, patru note de 2,00 şi a fost înregistrată şi o notă de 1,00”, a declarat inspectorul Marin Mazilu, inspector de management educaţional din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea.
Iuliana ROŞCA

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version