Acasă Local Dolj Scurte ştirii

Scurte ştirii

A ajuns în şanţ
Un doljean a pierdut ieri dimineaţă controlul volanului, iar camionul pe care îl conducea, şi care era plin cu roşii şi castraveţi, s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Accidentul s-a produs la intrarea în localitatea Butoieşti din Mehedinţi. Circulaţia a fost afectată în zonă şi a fost nevoie de intervenţia unei macarale pentru repunerea camionului pe roţi. Din primele verificări, se pare că doljeanul a adormit la volan.
Alin GHICIULESCU

A scăzut şomajul în Gorj
La sfârşitul lunii aprilie, rata şomajului înregistrată la nivelul judeţului Gorj a fost de 6,3%. În luna martie, în Gorj existau peste 10.000 de persoane care nu aveau un loc de muncă, iar la sfârşitul lunii aprilie erau doar 9.600. Din totalul şomerilor înregistraţi, 3.898 sunt indemnizaţi, cele mai multe persoane aflate în căutarea unui loc de muncă fiind femei. Ca în fiecare lună, cei mai mulţi şomeri nu au un nivel de instruire ridicat. Cu toate acestea, la sfârşitul lunii aprilie, în evidenţa AJOFM Gorj există peste 9.400 de persoane intrate în şomaj, din care 4.007 femei. În urma disponibilizărilor colective, 400 de persoane din Gorj
şi-au pierdut locul de muncă, iar peste 1.100 de oameni au fost daţi afară în urma unor disponibilizări curente de personal.  
Mihaela FLOROIU

A murit trăsnită
Ionica Aldescu, din localitatea Bobaiţa, judeţul Mehedinţi, a fost lovită de trăsnet luni seară, în jurul orei 18.30. Femeia de 65 de ani se adăpostise sub un nuc de la marginea grădinii şi aştepta să se oprească ploaia, însă un trăsnet a lovit copacul şi a electrocutat-o, aceasta decedând pe loc. Familia a găsit în câmp trupul neînsufleţit al femeii.
Alin GHICIULESCU

Conducerile primăriilor, neinteresate de cultură
Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional (DJCCPN) Gorj a organizat, săptămâna trecută, un seminar de informare a reprezentanţilor administraţiei publice locale în privinţa protejării patrimoniului cultural naţional imobil. La acest seminar au fost invitaţi reprezentanţi de la nivelul fiecărei primării, desemnaţi să se ocupe de patrimoniul cultural. Potrivit conducerii DJCCPN Gorj, doar din partea a 27 de primării au venit reprezentanţi.
„Am insistat pe necesitatea de a se întocmi planuri urbanistice zonale pentru locurile de protecţie, pe marcarea corespunzătoare a monumentelor şi le-am arătat care este semnul distinctiv pentru monumente“, a spus Olimpia Bratu, directoarea DJCCPN Gorj.
Primele monumente din Gorj care vor fi marcate corespunzător vor fi cele care fac parte dintr-un ansamblu arhitectural din oraşul Târgu Cărbuneşti.
Andrei IONESCU

Elicoptere NATO în Mehedinţi
Judeţul Mehedinţi a fost survolat, în ultimele 24 de ore, de peste 30 de elicoptere NATO, ce sunt în misiune de recunoaştere a unui perimetru de luptă din apropierea oraşului Drobeta Turnu Severin.
În perioada 3-5 iunie, soldaţi americani vor avea, în localitatea Gura Văii, o aplicaţie aerieană, terestră dar şi fluvială, în cadrul căreia vor simula un atac asupra unor terorişti ascunşi în barajul Porţile de Fier 1. Până la sfârşitul perioadei de aplicaţie, zilnic, aeronave NATO, dar şi ale Poliţiei Române vor survola Mehedinţiul.
Alin GHICIULESCU

Exit mobile version