Acasă Local Gorj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Monalisa Popescu, reoperată
GORJ.
Ziarista Monalisa Popescu din Târgu Jiu, victima unui grav accident rutier petrecut săptămâna trecută în apropiere de Timişoara, a suferit o nouă intervenţie chirurgicală. Ea este internată la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, unde medicii i-au redeschis operaţia pentru a evita apariţia unor complicaţii care ar fi putut apărea. În ceea ce priveşte starea de sănătate a celuilalt jurnalist din Târgu Jiu, Claudiu Drăgotoiu, victimă a aceluiaşi accident de circulaţie, aceasta se îmbunătăţeşte de la o zi la alta. El a ieşit din secţia ATI şi a fost transferat la neurologie. Claudiu Drăgotoiu este încă în Spitalul de Urgenţă din Timişoara, unde a stat în comă mai multe zile. Medicii îi acordaseră puţine şanse de viaţă jurnalistului, însă organismul său a rezistat. Atât Monalisa, cât şi Claudiu şi-au recăpătat cunoştinţa, dar nu-şi mai amintesc nimic din ceea ce s-a întâmplat. (R.I.)

Spărgători vâlceni prinşi în Gorj
GORJ.
Un grup de infractori vâlceni, specializaţi în spargeri, a fost reţinut de poliţiştii gorjeni. Este vorba despre trei persoane, între care un minor, căutate de mai multe zile pentru furturi comise în Gorj, înregistrate iniţial cu autori necunoscuţi. În urma unei acţiuni comune a poliţiştilor din Târgu Cărbuneşti, Logreşti şi Scoarţa, hoţii au fost identificaţi. Cei trei sunt Ovidiu Marian C., de 36 de ani, Daniel Ştefan B., de 19 ani, şi B.C M., de 16 ani, toţi din comuna Sineşti, judeţul Vâlcea. La începutul acestei luni aceştia au pătruns prin efracţie în locuinţa unui sătean din comuna Licurici, iar ulterior în incinta unei societăţi comerciale din comuna Logreşti, de unde au sustras bunuri în valoare totală de 10.000 de lei. Ei au fost prezentaţi Judecătoriei Târgu Cărbuneşti cu propunere de arestare preventivă, însă instanţa de judecată a dispus cercetarea acestora în stare de libertate. (R.I.)

400 de participanţi la Memorialul Liviu Dafinescu
GORJ.
Peste 400 de participanţi vor lua parte la Festivalul concurs al portului şi dansului popular pentru copii şi tineret Memorial Liviu Dafinescu, care se va desfăşura pe 28 şi 29 aprilie. În prima zi, manifestările se vor desfăşura la Casa de Cultură din Târgu Jiu, iar în cea de a doua zi, spectacolele vor continua la Novaci, locul de baştină al lui Liviu Dafinescu, fostul director al Ansamblului „Doina Gorjului“. Festivalul a ajuns la cea de a patra ediţie. Gheorghe Porumbel, directorul Ansambulului folcloric „Doina Gorjului“, a spus că selecţia participanţilor s-a făcut în tot judeţul: „Vor fi peste 400 de participanţi din tot judeţul. Selecţia s-a făcut de o comisie în rândul şcolilor, cluburilor elevilor şi şcolilor populare de artă“. Festivalul concurs are loc în fiecare an de ziua de naştere a lui Liviu Dafinescu. Acesta a încetat din viaţă în urmă cu patru ani, din cauza unui accident vascular. Liviu Dafinescu a fost declarat cetăţean de onoare al Capitalei şi, de asemenea, s-a clasat în primii 100 cei mai iubiţi români, în cadrul campaniei organizate de TVR. (A.I.)

Pavimentul din jurul operelor lui Brâncuşi va fi înlocuit
GORJ.
Comisia Naţională a Monumentelor Istorice din cadrul Ministerului Culturii şi Cultelor a aprobat întocmirea unui studiu de fezabilitate în vederea înlocuirii pavimentului de pe aleile din cele două parcuri din Târgu Jiu în care se află operele lui Constantin Brâncuşi. Costurile studiului de fezabilitate vor fi suportate de Primăria Târgu Jiu. „Este un prim pas important în vederea înlocuirii pavimentului. Acest studiu va veni şi cu o soluţie, care va trebui aprobată tot de Comisia Naţională a Monumentelor Istorice“, a spus primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru.
Pavimentul care a fost pus în jurul operelor lui Brâncuşi, în urma amenajării peisagistice, a creat numeroase neplăceri. În sezonul rece, în timpul perioadelor de îngheţ-dezgheţ, acesta se transformă în noroi, iar vara, praful se ridică în aer în urma circulaţiei intense. (A.I.)

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version