Acasă Local Eu cu cine votez?

Eu cu cine votez?

În mai puţin de o lună vine referendumul. Bine-bine, da' eu cu cine votez? Întreb şi eu, aşa, precum cetăţeanul turmentat din „O scrisoare pierdută“ de Caragiale…
O să fiu întrebat pe buletinul de vot dacă sunt de acord să fie demis Băsescu. Parcă aş cam fi, că prea s-a luat cu toţi la harţă, deşi e de-al meu, de Golden Şpriţ. Numa' că, dacă-l dăm jos p-ăsta, trebuie să punem altu-n loc. Şi iar revin la întrebare: eu cu cine votez?
Să-l votez pe Geoană? Pe „prostănacul“ ăla, cum îi zicea tovarăşu' Iliescu? Nici gând! Ăsta zice tot timpu' ceva, dar nu spune absolut nimic.
Să-l votez pe Năstase? Ăla cu termopanele, cu casele şi tablourile? Adică să avem un Bombonel preşedinte? Neeeee… Parcă mi-ar fi aşa, cam de-a-ndoaselea…
Să-l votez pe Iliescu? Aş vrea eu, da' nu mai poate el.
Să-l votez pe Vadim? Nu sunt chiar aşa de turmentat.
Să-l votez pe Gigi Becali? Ăsta ar avea ceva experienţă, că ştie să mâne o turmă. Numa' că, la cum joacă acum Steaua, parcă nu prea-mi vine.
Să-l votez pe Tăriceanu? Nu, că nu-mi plac maşinile Citroen. Şi-apoi, se-aude că prim-ministru' l-ar propune la preşedinţie pe Crin Antonescu, ori pletele ăstuia nu se potrivesc cu profilul şuviţei de Cotroceni.
Zic unii că l-ar scoate în faţă pe Ţiriac.
Da' parcă nici p-ăsta nu l-aş vota, că e om de afaceri şi ne-ar pune la muncă.
Ş-atunci cine rămâne. Parcă m-aş cam răzgândi cu demiterea lu' Băsescu… Că altu' de unde?

Exit mobile version