Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Olandezii ne fac harti de risc


Ambasada Olandei va finanta intocmirea unor harti pe cursul Jiului in cadrul unui program care isi propune identificarea zonelor din Dolj cu un potential risc de inundatii, alunecari de teren si scurgeri de substante chimice. Potrivit prefectului Nicolae Giugea, proiectul a fost deja demarat, iar un expert din partea Ambasadei colaboreaza cu specialistii din cadrul Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta pentru studiul in teren. „Noi avem deja harti intocmite de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, dar e binevenita o informatie in plus. Expertul olandez a venit deja sa discute cu cei de la ISU si ceea ce stim este ca proiectul nu are o limita de finantare, ceea ce inseamna ca putem folosi câti bani avem nevoie pentru realizarea hartilor“, a spus prefectul Giugea. (C.B.)


Pan Group, alaturi de batrâni


Pan Group Craiova a adus si in acest an bucuria in sufletele vârstnicilor si persoanelor cu handicap de la Caminul de Batrâni. „De aproximativ zece ani, institutia noastra ofera daruri atât vârstnicilor de la Caminul de Batrâni din Craiova, cât si persoanelor cu handicap adapostite in pavilioanele alaturate. 17 reprezentanti ai institutiei noastre au dus la patul fiecarui batrân din camin cozonaci, pâine, produse de patiserie si panificatie, cât si oua rosii, alimente specifice oricarei mese crestinesti. Dintotdeauna am fost alaturi de persoanele vârstnice, greu incercate, care au ajuns la anii batrânetii fara sa aiba pe nimeni din familie alaturi“, a spus Nora Petrescu, reprezentant marketing din cadrul Pan Group Craiova. Gestul reprezentantilor Pan Group este cu atât mai mare cu cât familiile batrânilor internati nu si-au facut timp pentru a-si vizita parintii sau bunicii de Sfintele Sarbatori Pascale, mai mult, in Vinerea Mare, la Caminul de batrâni au fost adusi batrâni pentru a fi internati. (A.C.D.)


La spital, in urma exceselor


Serviciul de urgente al Spitalului Judetean si Serviciul de Ambulanta Dolj au fost destul de solicitate in week-end-ul trecut, multi pacienti reclamând intoxicatii cu alcool si probleme digestive. Conform angajatilor Serviciului de Ambulanta Dolj, de vineri si pâna ieri-dimineata, 340 de doljeni au solicitat ambulanta, numai duminica fiind 140 de apeluri. Pe lânga urgentele medicale, multi doljeni au fost transportati la spital fiind intoxicati cu alcool sau reclamând colici abdominale. Medicii se asteapta ca numarul pacientilor cu toxiinfectii alimentare si colici abdominale, cauzate de excesul de alimente sau alcool, sa creasca in zilele urmatoare. „Am inregistrat destule cazuri de intoxicatii sau colici abdominale, insa ne asteptam ca incepând de astazi (ieri – n.r.), numarul acestora sa creasca, acestea fiind afectiuni specifice dupa sarbatori“, a declarat Florin Croitoru, medic SMURD. (A.M.)


Ajutor de Paste


Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Dolj au adus un strop de bucurie pentru mai multe familii doljene cu venituri modeste, oferindu-le cadouri inainte de Sarbatorile Pascale. Joi si vineri, cadre ale IJPF Dolj au ajutat 40 de familii sarace si cu multi copii din localitatile de frontiera doljene, oferindu-le cadouri, constând in alimente si dulciuri, valoarea totala a acestora ridicându-se la 2.000 de lei. Reprezentantii IJPF Dolj spun ca se urmareste ca aceste actiuni sa devina o adevarata traditie. „Prin aceasta actiune, politistii de frontiera doljeni continua traditia actiunilor umanitare desfasurate cu ocazia sarbatorilor, sperând ca astfel sa aduca o raza de fericire si speranta in sufletele celor fata de care viata nu a fost prea darnica“, a declarat subinspector Danut Rudareanu, purtator de cuvânt al IJPF Dolj. (A.M.)

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version