Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Centuri la Bals si Slatina


Localitatile Bals si Slatina din judetul Olt ar putea beneficia in viitor de drumuri ocolitoare. Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a anuntat saptamâna trecuta ca proiectele de infrastructura au fost deja incluse in proiectul unei hotarâri de guvern, iar in curând va fi deblocata finantarea. Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, realizarea celor doua centuri ar putea scurta drumul craiovenilor pâna la Bucuresti cu 20 – 25 de minute. „Aceste doua centuri rezolva o mare problema pentru ca timpul câstigat de la Craiova la Bals se pierdea in orasul Bals si in Slatina. Din câte stiu, guvernul român intentioneaza sa faca un imprumut de 180 de milioane de euro pentru mai multe proiecte majore, printre care si acestea doua. Centura de la Bals costa 5,3 milioane de lei, iar cea de la Slatina 16,6 milioane de lei“, a spus Prioteasa. (C.B.)


 


Curse catre Parc Industrial


Craiovenii care lucreaza in incinta SC Parc Industrial vor putea ajunge la serviciu cu microbuzul incepând de ieri. Ion Prioteasa, presedintele Consiliului Judetean Dolj, institutia care pastoreste societatea Parc Industrial, a declarat ca transportul cu microbuzul este asigurat de o firma contractata de conducerea parcului industrial si astfel se elimina unul dintre handicapurile societatii, care nu putea asigura deplasarea din oras a angajatilor din incinta. „Am hotarât sa sustinem noi aceasta cursa, dat fiind faptul ca Regia de Transport ne-a refuzat spunând ca nu e o cursa viabila. Vom asigura sapte curse la ore fixe incepând de la sapte dimineata. Vom cere sprijinul Consiliului Local Craiova pentru ca aceste curse sa nu fie considerate externe si sa fie tratate precum cei care aduc clienti din judet“, a spus Prioteasa. (C.B.) 


Un Paste fara  olimpiade


Olimpiadele nationale s-au decalat cu doua zile dupa ce Ministerul Educatiei si Cercetarii a revenit asupra deciziei ca ele sa se desfasoare in perioada Sarbatorilor Pascale. Concursurile se vor desfasura in perioada 10 – 15 aprilie, iar inspectoratele scolare vor avea o zi in plus pentru a finaliza pregatirile pentru cele 39 de olimpiade. Elevii si profesorii care vor participa la olimpiade nu vor mai pleca de acasa spre judetele unde acestea se vor desfasura in prima zi de Paste, ci a doua zi. Craiova va gazdui in acest an olimpiada nationala de istorie, la care vor participa 325 de elevi, 42 de profesori insotitori si 30 de profesori care vor face parte din comisia de corectare si evaluare. Concursul va avea loc pe 12 aprilie la Colegiul National „Stefan Velovan“. (C.R.)


 


CJ vrea centura in Bailesti


Administratia judeteana va propune Consiliului Local al municipiului Bailesti preluare unui tronson de cinci kilometri de drum care va deveni centura ocolitoare a localitatii. Ion Prioteasa, presedintele Consiliului Judetean Dolj, a declarat ca, desi modernizarea drumului era prevazuta in cadrul proiectului amenajarii portuare Rast-Lom, programul PHARE CBS care nu a dispus de o finantare corespunzatoare nu a permis si reabilitarea soselei din Bailesti.


„Problema ramâne drumul de cinci kilometri care traverseaza municipiul. Ne punem problema preluarii drumului de la Consiliul Local Bailesti. Banii care vor ramâne in urma licitatiilor pe care le organizam si eventualele rectificari bugetare i-am putea investi in acest drum pentru ca e pacat sa facem 28 de kilometri prin proiectul Rast-Lom si sa nu facem acesti cinci kilometri care sunt situati intr-o zona foarte populata“, a spus Prioteasa. (C.B.)

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version