Acasă Local Gorj Scurte stiri

Scurte stiri

Mischie, dat afara din sala de judecata


Nicolae Mischie, fostul baron de Gorj, a fost dat afara ieri din sala de judecata. Mischie a fost prezent la alt termen al procesului in care este judecat pentru felul in care Clement Mocanu i-a renovat vila de la Târgu Jiu si Godinesti. Judecatorul Mihai Pistol l-a evacuat pe Mischie din sala de judecata, dupa ce acesta a intervenit de mai multe ori in timpul marturiei depuse de fostul sau sofer Ion Brujan. Magistratul i-a cerut lui Mischie sa se abtina de la comentarii, iar dupa ce câteva cuvinte ale sale l-au facut pe Brujan sa se razgândeasca in privinta declaratiei si sa sustina altceva, judecatorul a dispus ca Mischie sa paraseasca sala pe parcursul audierii martorului respectiv. Ion Brujan a dat mai multe declaratii contradictorii, astfel incât judecatorul a fost nevoit sa-i spuna cum se pedepseste marturia mincinoasa. Discutia dintre Mihai Pistol si Ion Brujan a fost tensionata timp de câteva minute. Din aceasta cauza, magistratul l-a amendat pe sofer cu 800 de lei pentru comportamentul avut in fata instantei. (M.F.)


Miting al ciobanilor gorjeni


Ciobanii din Gorj au obtinut autorizatie pentru a protesta marti, 3 aprilie, la Târgu Jiu din cauza faptului ca nu li se permite sa taie mieii de Paste in mod traditional. Acestia au amenintat autoritatile judetene cu blocarea unui drum national de la periferia municipiului, daca nu vor fi lasati sa taie miei de Paste la fel ca in anii trecuti. O delegatie a crescatorilor de oi din judet a venit la Directia Sanitar-Veterinara (DSV) Gorj si la Primaria Târgu Jiu pentru a cere aprobare pentru sacrificarea mieilor pe amplasamentele din anii trecuti, fara a obtine un raspuns favorabil. Ciobanii au anuntat ca, in aceste conditii, marti dimineata, vor aduce mii de oi in fata sediului DSV Gorj pentru a protesta fata de interzicerea taierii mieilor pe Digul Jiului. Primaria Târgu Jiu a aprobat cererea pentru desfasurarea mitingului. „Municipalitatea are posibilitatea sa va ofere spatii pentru ca mieii sa fie sacrificati la fel ca in anii trecuti. Dar, singurul lucru care nu permite taierea mieilor in mod traditional pe Digul Jiului il reprezinta normele europene. Din pacate, se pare ca trebuie sa tinem seama de ele“, a declarat Cârciumaru. (M.F.)


Consilier pe cultura pentru Cârciumaru


Primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, si-a angajat un consiler pe probleme de cultura si relatii publice. Lavinia Mosteanu, specializata in marketing si campanii media, il va sfatui pe edilul din Târgu Jiu in cele doua domenii. Aceasta a mai avut colaborari cu Primaria Târgu Jiu pe diferite programe si proiecte, respectiv competitii sportive sau actiuni culturale si artistice. „Am luat un consilier pentru a coordona aceste activitati, pentru ca apelam de foarte multe ori la Centrul «Brâncusi» si cei de acolo ne-au reprosat ca nu mai au timp sa se ocupe de activitatile lor. Acum exista o persoana specializata care sa faca aceasta munca in primarie“, a precizat Cârciumaru. (E.M.)


Pedistii mehedinteni isi negociaza dezertarea


Miscari de trupe si schimbari neasteptate de situatie au loc in sânul Partidului Democrat -filiala Mehedinti. Se pare ca in ultima saptamâna mai mult de 100 de membri marcanti ai partidului au batut la usa Partidului National Liberal. Liderul PNL Mehedinti, Liviu Mazilu, anunta ca nu are de gând sa preia nici un membru pedist. „Multi membri PD s-au imbulzit la usa liberalilor in ultimele zile, pentru a-si negocia trecerea la aceasta formatiune, in speranta ca vor gasi daca nu imunitate pentru neregulile facute, macar mila“, a declarat Liviu Mazilu. Frica unei iesiri de la guvernare i-a facut pe mai multi membri marcanti sa se gândeasca sa-si paraseasca barca. Presedinta interimara a PD Mehedinti, Doinita Chircu, este plecata din tara in aceasta perioada si a precizat ca isi va expune punctul de vedere la intoarcere. (A.G.)

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version