Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Internet wireless gratuit pentru studentii craioveni


Facultatea de Automatica, Calculatoare si Electrotehnica din cadrul Universitatii din Craiova a devenit centru de acces la internet fara fir. Prin Programul „Universitatea Wireless“, care consta in donarea de echipament de retea wireless D-Link de catre Intel România in parteneriat cu Verasys International, studentii automaticieni craioveni pot accesa gratuit internetul in perimetrul facultatii prin tehnologia Wi-Fi, daca dispun de un laptop ori un computer cu placa de retea wireless.


Al doilea program, denumit „Student Express“, vine in intâmpinarea studentilor craioveni, dar si a cadrelor didactice si consta in posibilitatea de a achizitiona produse IT cu reducere de la magazinele Verasys din Craiova si Slatina. (D.G.)


Deschidere oficiala Alpha Bank in Craiova


Sucursala Alpha Bank in Craiova a fost inaugurata in cadrul unui eveniment organizat miercuri. La deschiderea oficiala au participat Radu Ghetea, presedinte al Consiliului de Administratie al Alpha Bank România, si Nicolae Giugea, prefectul judetului Dolj, alaturi de Dorina Deaconu, directoarea sucursalei din Craiova. In prezent, Alpha Bank se situeaza in topul primelor zece banci din România si este parte a grupului financiar Alpha Bank Group din Grecia, fiind totodata una dintre primele banci care au venit in România dupa 1989. (D.G.)


Actionari off-shore la SIF Oltenia


SIF Oltenia a informat recent ca are un nou caz de detineri de actiuni concertate la societate. Potrivit declaratiilor de pe site-ul societatii, este vorba despre fondul american de investitii JULIUS BAER INVESTMENT MANAGEMENT LLC, care controleaza 9,47 milioane de actiuni, ce reprezinta 1,63% din capitalul social al SIF Oltenia. Printre actionarii pe care ii reprezinta fondul se numara Archdiocese of New York, Government of Bermude Pension, Baer International Equity Cayman, The Boeing Company, University of Chicago si University of Montreal. Cei care conduc in prezent SIF Oltenia spun ca numele mentionate nu le spun nimic: „Sunt fonduri de investitii, despre care nici noi nu stim mai multe. Unele firme sunt off-shore, cu sediile in paradisuri fiscale“, a precizat Teodor Buzatu, membru in CA la SIF Oltenia. Acesta a mai spus ca fondul de investitii mentionat are detineri concertate de 1,63% la fiecare dintre cele cinci societati de investitii financiare.(B.G.)

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version