Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Scade birul pe munca


Guvernul va reduce in 2008 contributiile sociale pentru angajati cu 6% din veniturile brute, cât reprezinta in prezent, in scopul de a incuraja munca, economiile populatiei si investitiile. In prezent, contributiile sociale pentru angajati reprezinta, cumulat, 17% din veniturile brute. Contributiile sociale (pentru pensii) sunt de 9,5%, cele pentru somaj reprezinta 1%, iar cele pentru sanatate- 6,5%. Guvernul a anuntat, la elaborarea bugetului pentru 2007, doar o diminuare cu 2% a contributiilor pentru angajator. Astfel, contributiile de asigurari au scazut, numai pentru angajatori, cu 0,25% la pensii, 0,5% la asigurari de accidente si boli profesionale, 0,25% la somaj si 1% la sanatate. In prezent, angajatorii platesc la buget contributii care inseamna cumulat 31,7% din fondul de salarii. Actualul guvern a mai redus contributiile sociale pentru angajatori, la inceputul anului 2006, tot cu 2%. Potrivit programului de guvernare, contributiile sociale (pensii, sanatate, somaj) ar urma sa scada treptat, incepând din 2006, astfel incât, in 2008, ele sa ajunga de la 49,5%, in 2009, la 39,5%, insumate pentru angajat si angajator. (NewsIn)


 


Instruire privind strângerea de fonduri in comunitate


La Casa Universitarilor din Craiova se desfasoara zilele acestea cursul de formare „Strângerea de fonduri in comunitate“. Scopul cursului este dezvoltarea capacitatii Comitetelor Filantropice de a atrage fonduri pentru activitatile cu caracter social, din comunitate. La acest modul participa preotii-coordonatori si membrii Comitetelor Filantropice din cadrul parohiilor Segarcea, Predesti, Corlate, Dobridor, Simnicu de Sus, Ocolna, Diosti I si Diosti II din judetul Dolj. Comitetele Filantropice sunt grupurile de persoane care se implica in mod activ si voluntar in sesizarea si in rezolvarea problemelor sociale care apar in cadrul comunitatii din care fac parte. Cursul de formare face parte din ciclul de instruire oferit pentru 96 de preoti doljeni prin intermediul proiectului „Consolidarea initiativelor comunitare de prevenire a HIV-SIDA si a violentei in familie, in România“ implementat la nivelul judetului Dolj de Arhiepiscopia Craiovei si Organizatia Internationala pentru Caritatea Crestin-Ortodoxa. (A.C.D.) 


Credit bancar pentru modernizarea centrului orasului


Conducerea Primariei Târgu Jiu va face demersurile necesare in vederea obtinerii unui imprumut bancar pentru modernizarea zonei centrale a orasului si pentru montarea unei instalatii de nocturna la stadionul municipal. Valoarea creditului pe care municipalitatea vrea sa-l contracteze este de peste 16 milioane de lei (160 de miliarde de lei vechi). Din aceasta suma, 8,6 milioane de lei vor fi folosite pentru efectuarea lucrarilor de modernizare a centrului orasului, iar 7,4 milioane de lei pentru montarea instalatiei de nocturna la stadionul municipal. Este primul credit bancar de acest fel pe care Primaria Târgu Jiu vrea sa-l obtina. Consiliul local a aprobat luni contractarea acestui imprumut. (A.I.) 


Dobrescu s-a autoconcurat la sefia Directiei de Paza


Constantin Dobrescu, fostul adjunct al sefului Inspectoratului Judetean de Politie Dolj, a câstigat concursul pentru ocuparea functiei de director al Directiei de Paza si Servicii din subordinea consiliului judetean. Numirea lui Constantin Dobrescu in functie urmeaza sa fie aprobata in sedinta de consiliu din aceasta saptamâna. Dobrescu fusese numit director interimar al aceleiasi directii inca de anul trecut, la propunerea presedintelui CJ, Ion Prioteasa, iar la examenul de ocupare a postului care a avut loc la inceputul lunii februarie a fost singurul participant. Potrivit referatului de la baza proiectului de numire in functie, Dobrescu a obtinut la concurs 9,94. (C.B.)

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version