Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Munitie pe malul Dunarii


O patrula mobila a Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera a descoperit ieri, in dreptul localitatii Ostrovul Corbului, un element de munitie strain, la aproximativ opt metri de malul Dunarii. S-au luat masuri de securizare a zonei si a fost anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) „Drobeta“ al judetului Mehedinti. Echipa pirotehnica a ISU a constatat ca este vorba despre o bomba cu incarcatura chimica, având dimensiuni cuprinse intre 20 si 30 cm, in stare activa, folosita, probabil, in timpul conflictelor armate. Specialistii au transportat munitia in buncarul special amenajat, urmând ca aceasta sa fie detonata in poligonul de la Jidostita.(L.B.)


Sacose suspecte la Judecatoria Craiova


Judecatoria Craiova a fost evacuata ieri-dimineata, in jurul orei 9.30, dupa ce jandarmii care asigura paza institutiei au descoperit doua sacose suspecte lasate nesupravegheate pe holul instantei. Echipa pirotehnica a politiei doljene s-a deplasat la fata locului si a cercetat sacosele, dându-si seama ca, de fapt, nu este vorba de nici o bomba, ci de un calculator cu toate componentele necesare. In urma investigatiilor, oamenii legii au stabilit ca gentile cu computerul fusesera lasate pe hol de Mihai Petre, de 67 de ani, din Sadova, care venise la un proces si se gândise sa nu care bagajul cu el in sala de judecata. (A.D.)


Doi barbati fara adapost, victime intr-un incendiu


Un barbat de 66 de ani a murit intoxicat cu monoxid de carbon, iar alta persoana a ajuns in stare grava la Spitalul de Urgenta din Petrosani, din cauza unui incendiu care a izbucnit, miercuri seara, in adapostul in care cei doi locuiau. Barbatii nu aveau casa, iar canalul in care a izbucnit incendiul era locul in care se adaposteau, lânga Liceul de Informatica din Petrosani. Comandantul pompierilor militari din Petrosani, Adrian Avram, declara ca, din primele date, se pare ca incendiul a izbucnit de la o tigara aprinsa, insa pompierii nu exclud nici varianta ca barbatii sa fi aprins un foc pentru a se incalzi, iar apoi nu l-au mai putut controla. „Au luat foc deseurile textile pe care cei doi barbati le aveau in canal, precum si vata minerala cu care sunt invelite conductele de termoficare“, a precizat Avram. Potrivit comandantului pompierilor militari, când echipa de interventie a ajuns la locul incendiului, unul dintre barbati era deja mort, dar au reusit sa-l salveze pe cel de-al doilea. (D.M.)

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version