Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Primarul din Radovan a demisionat


Edilul-sef din comuna doljeana Radovan, Ion Constantinescu, si-a dat demisia in aceasta saptamâna din cauza problemelor de sanatate. Subprefectul de Dolj, Ionel Ciobotea, a declarat ca secretarul primariei a fost cel care a adus demisia primarului, document care intra in vigoare incepând din 16 martie. „A fost in concediu medical aproape sase luni din cauza bolii de care sufera si, conform legii, nu mai putea sta in concediu medical, asa ca, desi mai avea o saptamâna pâna facea cele sase luni de concediu, a hotarât sa-si dea demisia, urmând sa fie demarate procedurile de alegeri“, a spus Ciobotea. (C.B.)


Jandarmii maresc Parcul Industrial


Administratia doljeana va demara procedurile de marire a Parcului Industrial aflat la marginea Craiovei prin preluarea unui teren de 8,4 hectare de la Inspectoratul Judetean de Jandarmi. Ion Prioteasa, presedintele Consiliului Judetean Dolj, a declarat ca Ministerul Administratiei si Internelor si-a dat deja acordul pentru preluarea terenurilor aflate la marginea Craiovei, insa autoritatile trebuie sa ajunga la o intelegere cu reprezentantii Inspectoratului de Jandarmi doljean, care intentionau sa construiasca acolo locuinte pentru angajati. „Aceste terenuri apartin Inspectoratului Judetean de Jandarmi si va trebui sa ne intelegem cu ei pentru ca au vrut sa construiasca aici locuinte pentru salariatii proprii. Va trebui sa gasim o solutie juridica sa achizitionam câteva apartamente si sa le inchiriem apoi angajatilor MAI“, a spus Ion Prioteasa. Presedintele CJ a precizat ca in prezent Parcul Industrial este ocupat in proportie de 100%, iar societatea din subordinea consiliului avea nevoie de teren pentru eventuali chiriasi. (C.B.)


Asociatie umanitara pentru sprijinirea sinistratilor din Rast


Unul dintre preotii care locuiesc in comuna Rast impreuna cu alte 400 de familii din localitate au infiintat Asociatia „Vatra Strabuna“. Oamenii spera ca, prin intermediul acestei fundatii, semenii lor vor contribui cu fonduri banesti, ajutoare materiale pentru refacerea locuintelor sau vor oferi sprijin moral sutelor de oameni ramasi saraci in urma inundatiilor din Dolj. „Multi dintre sateni au fost impotriva stramutarii, insa oamenii au fost oarecum fortati de imprejurari sa semneze tabelele, altii au fost chiar pusi sa isi dea pamântul pe care il aveau in afara satului, pentru ca locuintele sa fie stramutate pe acele terenuri. Multi din locuitori, aproximativ 400 de familii, ale caror case au fost grav afectate, au refuzat total stramutarea, ducându-si si acum zilele printre darâmaturile ramase din vechile case sau in alte locuinte din pamânt“, a spus Leontin Cocora, locuitor din Rast, preot in comuna Negoi. (A.C.D.)


A VIII-a editie a „Zilelor Ortodoxiei“,  la Craiova


Asociatia Studentilor Crestin-Ortodocsi din România (ASCOR), filiala Craiova, organizeaza, in postul Sfintelor Pasti, traditionalul festival de conferinte, intitulat „Zilele Ortodoxiei“. Ajuns la cea de-a VIII-a editie, festivalul se va desfasura anul acesta in perioada 12 -18 martie si va fi onorat de prezenta Inalt Prea Sfintiei Sale, Parintele Teofan Savu, Mitropolitul Olteniei, a Parintelui paroh Vasile Gavrila de la Biserica studentilor din Bucuresti (Biserica rusa) si a regizorului Dan Puric de la Teatrul National „I.L. Caragiale“ din Bucuresti. De asemenea, studentii crestin-ortodocsi craioveni vor organiza si o seara de film duhovnicesc, in cadrul careia va fi prezentat filmul „Ostrovul“, in regia lui Pavel Lounguine. Toate manifestarile, inclusiv filmul, vor avea loc in Sala Albastra a Universitatii din Craiova, incepând de la ora 18.00.


(A.C.D.)

Exit mobile version