Acasă Local Dolj Scurte stiri

Scurte stiri

Referendumul lui Basescu, respins la mustata


Parlamentul a respins ieri, la diferenta de un vot, propunerea presedintelui Traian Basescu de a organiza un referendum pentru introducerea votului uninominal. 233 de parlamentari au votat pentru propunerea sefului statului, dar necesare erau 234 de voturi. La acest rezultat negativ s-a ajuns dupa doua rânduri de voturi, potrivit NewsIn. Prima data, când s-a votat deschis, propunerea presedintelui Basescu a fost aprobata de parlamentari cu 241 de voturi. Pentru ca au aparut nereguli la votare, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a cerut vot nominal, in urma caruia propunerea sefului statului a fost respinsa. Presedintele Traian Basescu poate semna decretul de organizare a referendumului indiferent de decizia parlamentului, care este consultativa. Pâna atunci, partidele vor putea dezbate pe marginea votului uninominal la intâlnirea la care au fost invitate de presedinte. (V.T.)


Controalele in spitalele din Târgu Jiu vor fi ferite de ochii presei


Inspectia Sanitara de Stat a pacalit ieri mai multi reprezentanti ai presei locale, spunându-le ca nu se fac controale prin spitale. Desi cu câteva zile in urma presa stabilise ca va merge in control cu inspectorii ISS Gorj, pe ultima suta de metri actiunea comuna a fost contramandata. Inspectorul-sef al Inspectiei Sanitare de Stat (ISS) Gorj, Nicolae Dineata, a incercat sa scape de presa, spunând ca „s-a renuntat la aceasta actiune, deoarece Ministerul Sanatatii a transmis un ordin prin care li se cerea sa transmita o situatie de urgenta cu societatile din judet“ si ca aceste actiuni vor continua la inceputul saptamânii viitoare. Realitatea a fost alta: directorul executiv al Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Gorj, Aristica Morosanu, a spus ca el a dat ordin ca aceste controale sa se faca fara prezenta presei: „Eu am avut o discutie cu ei si le-am spus ca ar fi bine sa faca aceste controale fara presa“. (M.F.)


905.000 de lei pentru alegerile europarlamentare in Gorj


Organizarea alegerilor europarlamentare in judetul Gorj va costa 905.000 de lei (9,05 miliarde de lei vechi). Potrivit conducerii Prefecturii Gorj, cea mai mare parte din fonduri, aproximativ 600.000 de lei, va fi folosita pentru plata indemnizatiilor celor care vor lucra in circumscriptiile electorale. (A.I.)


264 de cupluri au primit 200 de euro


264 de perechi proaspat casatorite au primit, de la inceputul anului si pâna acum, sprijinul financiar de 200 de euro. Suma totala platita pentru acordarea acestui ajutor se ridica la aproape 180.000 de lei. Doar 32 de primarii, din totalul de 70 câte sunt in judetul Gorj, au depus situatiile cu cei indreptatiti sa beneficieze de acest sprijin. (A.I.)


Prichindeii au loc in gradinitele doljene


Parintii care vor sa isi inscrie copilul la gradinita pot sta linistiti deoarece in gradinitele doljene mai sunt locuri. In timp ce in alte judete locurile la gradinita
s-au ocupat inca de acum câteva luni, in Dolj, nici un prichindel nu va ramâne fara loc la gradinita pentru ca institutiile si-au adaptat oferta in functie de cereri. „Parintii isi pot inscrie copiii pâna la toamna si toti vor avea loc pentru ca gradinitele si-au modificat oferta dupa numarul de cereri si, daca a fost nevoie, a fost multiplicat si numarul de clase“, a explicat Cerasela Cremene, purtator de cuvânt al Inspectoratului Scolar Judetean Dolj. (C.R.)

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version