Acasă Local Gorj Drumuri blocate si localitati in bezna

Drumuri blocate si localitati in bezna

Iarna s-a instalat si in Oltenia. Circulatia s-a desfasurat ieri cu dificultate pe mai multe drumuri nationale, in timp ce altele au fost inchise traficului. Sute de turisti care au urcat cu masinile in statiunea montana Straja au ramas blocati acolo, dupa ce ninsoarea abundenta cazuta marti noaptea a dus la inchiderea circulatiei pe drumul judetean care leaga municipiul Lupeni de statiune. Stratul de zapada depaseste 1,5 metri, iar singurul mijloc de acces in statiunea montana a ramas telescaunul. In prezent, in Straja sunt aproximativ 1.500 de turisti, statiunea fiind ocupata in proportie de 80 la suta. Si drumul ce leaga orasul Novaci de zona Rânca a fost blocat ieri de zapada viscolita.


Autoritatile din Novaci si Serviciul Politiei Rutiere au decis, incepând cu ora 9.30, inchiderea temporara a Drumului National 67 C, intre kilometrii 22 si 34, in apropierea releului. Nici un autoturism nu a mai fost lasat sa coboare sau sa urce, pâna când cele patru autogredere de la Drumuri Nationale nu au indepartat zapada de pe carosabil. Dupa cum a precizat Sabin Cornoiu, directorul SALVAMONT Gorj, stratul de zapada atinge in prezent la Rânca 35 de centimetri, mult mai mare decât in perioada Anului Nou.


Sute de familii fara curent electric


Drumul National 7A Petrosani – Voineasa a fost inchis traficului din cauza caderilor abundente de zapada, accesul pe acest tronson fiind posibil doar pâna la Groapa Seaca. In Valea Jiului, ninsoarea abundenta aproape a paralizat traficul in zona Merisor – Banita si pe DN 66A intre Petrosani si Aninoasa. Si pe Defileul Jiului, DN 66, circulatia se desfasoara cu greutate.


Câteva mii de oameni din satele aflate la iesirea din Valea Jiului spre Deva au ramas in bezna si frig din cauza zapezii abundente care a cazut marti noapte. Pana de curent a afectat mai multe sate situate in estul Vaii Jiului si echipele de interventie ale ENEL au lucrat ore in sir la remedierea defectiunilor. Primarii localitatilor din acea zona spun ca in aceasta situatie s-au aflat toti locuitorii din satul Livadia, o parte a celor din comuna Pui, precum si cei din anumite zone de la Ponor, Râu Barbat, Uric ori Galati, care au stat in intuneric inca de marti seara.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version