Acasă Local Centura de nord, mai scumpa cu câteva milioane de euro

Centura de nord, mai scumpa cu câteva milioane de euro

Centura de nord a Craiovei, construita de consortiul italian ASTALDI-ITALSTRADE, ar putea costa statul român câteva milioane de euro in plus, a afirmat ieri ministrul transporturilor, Radu Berceanu. „Constructorul a facut o serie de lucrari in plus fata de contractul initial, care au fost necesare. Din punct de vedere al contractului, o sa existe negocieri, in sensul unei suplimentari de pret. Este vorba de niste milioane de euro“, a afirmat Berceanu.


Dupa ce a inspectat lucrarile, ministrul s-a declarat relativ multumit de calitatea executiei, dar a spus ca este posibil ca darea in folosinta a centurii sa fie intârziata pâna in primavara lui 2007. „Lucrarea trebuia finalizata, dar s-a prelungit din cauza ca a trebuit deviate retelele de utilitati. Chiar ieri, s-a mai gasit o conducta de apa de care regia de apa nu stia. Daca timpul e frumos, lucrarile ar putea fi terminate pe 30 decembrie, cum s-a promis. Daca nu, probabil in primavara lui 2007“, a mai spus Radu Berceanu.


Centura de nord a Craiovei masoara 14,1 kilometri, fiind a treia ca lungime din tara. Initial, investitia a fost evaluata la 13 milioane de euro, finantarea provenind dintr-un imprumut acordat de o banca japoneza.

Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.
Exit mobile version