Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Samir&Co ramân dupa gratii


Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins ieri ca nefondat recursul formulat de afaceristul craiovean Samir Sprinceana si cei sase acoliti ai sai, arestati preventiv pe 12 martie, a declarat Pavel Filip, purtatorul de cuvânt al institutiei. Samir Sprinceana si cei sase acoliti ai lui au fost arestati preventiv, in urma unei ample operatiuni desfasurate de ofiteri de la Crima Organizata, procurori ai Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism, precum si mascati ai Brigazii Speciale.


Magistratii Tribunalului Bucuresti au emis pe numele celor sapte, Samir Sprinceana, Luminita Dobre, Roland Impuscatoiu, Petrisor Craciun, Alin Popa, Florinel Buioca si Adrian Marius Berceanu, mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile sub aspectul savârsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat cu scopul de a obtine rambursari ilegale de TVA in valoare totala de aproape 660 de miliarde de lei vechi.


Banii astfel obtinuti erau ridicati in numerar sau transferati in conturile SC Kira Group SRL si SC Oltenia Network Cable SRL, societati in care Sprinceana, Berceanu si Dobre aveau calitatea de asociati si administratori. (A.C.)


Impuscaturi la Rojiste


Un barbat din satul Tâmburesti, comuna doljeana Rojiste, a ajuns la spital dupa ce a fost impuscat de mai multe ori de cuscrul lui. Constantin Olteanu, de 57 de ani, a fost transportat marti dupa-amiaza cu o ambulanta la Spitalul de Urgenta Craiova, unde a primit ingrijirile medicale necesare, prezentând plagi impuscate la nivelul craniului. Ranile nu erau insa foarte grave, fiind provocate de o arma cu aer comprimat. Politia a deschis o ancheta in acest caz, stabilind ca acela care a tras cu pistolul este cuscrul victimei, pe nume Mircea Cioroianu, de 54 de ani, din localitate. Din motive pe care oamenii legii incearca acum sa le clarifice, Cioroianu ar fi tras mai multe focuri in Olteanu, folosind un pistol cu aer comprimat pe care il detine legal. In functie de numarul de zile de ingrijiri medicale necesare pentru insanatosirea victimei, politia va dispune masurile corespunzatoare. (A.D.) 


Strivit de cabina tractorului


Iulian Vladoiu, de 36 de ani, a decedat in urma unui accident rutier pe raza comunei Mihaesti, judetul Vâlcea. Barbatul era la volanul unui tractor cu o semiremorca plina cu carbune, care trebuia sa ajunga pe platforma chimica. „Nu a adaptat viteza de deplasare la efectuarea unui viraj la stânga si din cauza incarcaturii a intrat in balans, rasturnându-se pe partea dreapta. In urma impactului, conducatorul auto a fost proiectat in afara masinii, fiind strivit de cabina tractorului, decedând pe loc. Victima nu purta centura de siguranta“, a spus subcomisarul Marcel Sardaru, purtatorul de cuvânt al Inspectoratului Politiei Judetene (IPJ) Vâlcea.(I.R.)

Exit mobile version