Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Tiberiu Patru, trimis de tribunal la IML


Ziaristul craiovean Tiberiu Patru, arestat pentru returnare ilegala de TVA, a cerut instantei de judecata a Tribunalului Dolj efectuarea unei expertize medicale, sustinând ca este bolnav. Patru a formulat o cerere, prin avocatul Mircea Gacea, in care preciza ca are diabet zaharat in forma avansata, fiind dependent de insulina, dar si hipertensiune arteriala – boli care nu pot fi tratate in regim de detentie. Mai mult, ziaristul solicita si efectuarea unor analize medicale. Instanta a luat in discutie, ieri, cererea lui Patru si a dispus incuviintarea expertizei medicale cerute de invinuit. Expertiza urmeaza sa fie efectuata in cadrul Institutului de Medicina Legala (IML) Craiova si rezultatul va fi adus ulterior la cunostinta magistratilor. In functie de rezultatele de la IML, apararea lui Tiberiu Patru va depune pe masa de lucru a instantei a doua cerere de punere in libertate a acestuia. Patru impreuna cu ziaristul craiovean Bogdan Berneanu sunt invinuiti de comiterea mai multor infractiuni, respectiv inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata, spalare de bani, evaziune fiscala si asociere in vederea savârsirii de infractiuni, fapte comise cu scopul de a obtine o returnare ilegala de TVA de aproximativ 5,5 miliarde de lei de la Directia Generala a Finantelor Publice Dolj. (M.C.)


Platforme pentru sacrificarea mieilor


Serviciul de Administrare a Pietelor si Târgurilor Craiova va pune la dispozitie trei platforme pentru sacrificarea mieilor, cu ocazia Sarbatorilor de Paste. Acestea vor putea fi folosite incepând cu 15 aprilie, in pietele din Chiriac, Valea Rosie si din Craiovita. Vânzatorii vor avea la dispozitie si boxe, in care sa isi expuna animalele, pentru care trebuie sa plateasca aproximativ 200.000 de lei pe zi. In schimb, pentru sacrificarea unui miel, trebuie platita in plus o suma de 30.000 de lei. (R.M.)


Peste 100 de posturi de directori de scoli


Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Dolj a scos la concurs peste 100 de posturi pentru ocuparea functiilor de director de scoli. Potrivit conducerii ISJ Dolj, 96 de posturi sunt pentru functia de director si zece posturi pentru functia de director adjunct. „Cele mai multe locuri, aproximativ 70, sunt la scolile din mediul rural. Cei interesati de ocuparea acestora pot sa-si depuna dosarele la sediul inspectoratului, pâna la sfârsitul acestei saptamâni, vineri, 31 martie. Concursul propriu-zis va avea loc in perioada 6-19 aprilie“, a precizat Cerasela Cremene, purtator de cuvânt al ISJ Dolj. Cadrele didactice interesate trebuie sa faca dovada faptului ca stiu sa utilizeze calculatorul si sa cunoasca o limba straina. „Primele criterii mentionate le completeaza pe cele de baza. Candidatii trebuie sa aiba cel putin cinci ani vechime in sistemul educational si gradul didactic II“, a declarat Cerasela Cremene. (E.L.)


CJ Dolj – unic actionar la Protectia Plantelor


Consiliul Judetean (CJ) Dolj va fi singurul actionar al societatii comerciale de Protectie a Plantelor.


Conform Legii de reorganizare a activitatii de protectie a plantelor si carantina fitosanitara, serviciile publice de protectie a plantelor aflate in subordinea consiliilor judetene se privatizeaza. Astfel, in 30 de zile, CJ Dolj va deveni actionar unic al societatii nou-infiintate si va intra in posesia patrimoniului fostei Directii Judetene de Protectie a Plantelor. „Vom incerca sa asiguram fondurile necesare, sa gasim solutii prin care aceasta societate sa functioneze si cu ajutorul primariilor din judet, care trebuie sa solicite si sa plateasca pentru serviciile de protectie a plantelor si de combatere a daunatorilor pe care le ofera acesta societate comerciala“, a explicat Ion Prioteasa, presedintele CJ Dolj. (C.R.)

Exit mobile version