Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Furt la simulare


O eleva din Craiova este cercetata de politisti dupa ce, vineri, in timpul simularii testului de capacitate, a sustras telefonul mobil al unei colege. Elena S., de 15 ani, din localitate, eleva a Scolii nr. 32, a fost retinuta de oamenii legii vineri, in jurul orei 11.00, dupa ce si-a „usurat“ o colega de telefonul mobil. Se pare ca minora, terminând examenul mai devreme, la iesire din sala de clasa a luat un telefon din cele câteva lasate pe catedra de colegii sai. Profesorul nu a banuit ca mobilul pe care l-a luat tânara nu ar fi al ei, furtul fiind sesizat abia dupa terminarea examenului, când proprietara de drept a aparatului nu l-a mai gasit pe catedra. Mobilul a fost recuperat, fiind gasit asupra elevei, iar oamenii legii i-au intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de furt calificat. (A.M.) 


Sustragere de energie


Politistii din localitatea doljeana Cosoveni impreuna cu lucratori ai SC Electrica si jandarmii doljeni au executat vineri o actiune pentru depistarea locatarilor din Cosoveni care sustrag energie electrica. Au fost depistati Mihai Nita, de 58 de ani, Mihai Florian, de 40 de ani, si Lucica Gaman, de 31 de ani, toti din comuna Cosoveni, care, cu ajutorul unor racorduri improvizate, sustrageau curent din retea. Pe numele celor trei au fost intocmite dosare penale pentru comiterea infractiunii de furt de energie electrica. (A.M.) 


Tâlharie cu bucluc


Un elev craiovean, de frica parintilor, si-a „turnat“ prietenul la politie spunând ca acesta l-a tâlharit si i-a luat lantisorul de aur pe care il amanetasera impreuna. Politistii craioveni au fost sesizati de Ionut M., de 16 ani, din localitate, ca in noaptea de vineri spre sâmbata, in jurul orei 0.20, intr-un restaurant din municipiu, Catalin I., din Craiova, l-a amenintat cu un cutit si i-a luat un lantisor de aur de la gât. In urma cercetarilor, oamenii legii au stabilit ca tinerii au amanetat lantisorul, dupa care au cheltuit banii la restaurantul respectiv, iar Ionut s-a gândit sa declare ca a fost tâlharit de amicul sau pentru a scapa de o eventuala pedeapsa din partea parintilor sai. (A.M.) 


Din pod in pom


Un barbat din localitatea doljeana Ghercesti s-a ales cu dosar penal dupa ce sâmbata s-a urcat baut la volan si a provocat un accident rutier. Marin Iordache, de 25 de ani, in timp ce conducea sâmbata, in jurul orei 19.30, un automobil Dacia pe raza localitatii, a pierdut controlul directiei de mers, a lovit un cap de pod, dupa care s-a oprit cu masina intr-un copac de pe marginea drumului. In urma impactului puternic soferul a scapat doar cu câteva leziuni, insa masina a fost facuta praf. Politistii au stabilit, in urma testarii cu aparatul alcooltest, ca Marin consumase bauturi alcoolice, aparatul indicând o concentratie de 0,59 miligrame alcool pur pe litru in aerul expirat. Soferului i s-au recoltat probe biologice si i-a fost intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de conducere sub influenta bauturilor alcoolice. (A.M.)

Exit mobile version